Gratis bezorgen boven € 250,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Border struiken

8 nov. 2019

Border struiken kunnen prachtig bloeiend geheel zijn. Belangrijk is dat je rekening houd welke struiken je gaat gebruiken, die in jou border het best gaan groeien en bloeien. Dit is afhankelijk van waar je border staat. Staat hij volop in de zon, half zon of volledig in de schaduw. Ook moet je rekening houden met hoe hoog je de struiken wilt hebben. Ook de kleuren van de bladeren kunnen een belangrijke rol spelen in je border.

Een struik wordt ook wel heester genoemd. Een struik is eigenlijk een plant met houtige takken. Een struik is meestal decoratief, dit komt voornamelijk door het blad en bij sommige ook door de bloemen. Heesters zijn dan ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen en parken. In borders worden vaak eerst de struiken aangeplant. Daarna pas de planten. De struiken hebben zo een permanente rol in de border. Vaak word er een groepje struiken geplant. Dit geeft meer rust in de tuin. Voor kleine tuinen kunnen heesters prima de functie van bomen over nemen. Ze zijn dan ook een uitstekende schuilplaats voor vogels.

Struiken kunnen de andere planten in de borders beschermen tegen harde wind. De groenblijvende en de blad houdende struiken verdragen in veel gevallen geen ochtendzon. De bladeren ontdooien dan te snel na een nachtvorst en zo ontstaat er schade. Wel kunnen ze prima tegen schaduwplekken.

Waar in de border planten.

Het mooiste in een border is om vooraan de lage struiken te planten en hoe verder naar achteren hoe hoger de struiken worden. Ook kun je spelen met de bloeitijd in de borders. Bij grotere borders kun je prima meerdere struiken planten die een andere bloeitijd hebben. Zo houd je het langst de kleur in je tuin. Een struik die heel populair is voor in een border is de Helleborus. Dit is een struik die van eind februari tot in april bloeit. In de zomer heeft hij prachtige donker groene bladeren.

Ook zijn siergrassen prachtige struiken voor in een border. Ze stralen veel rust uit en hun mooie palmen kunnen een verrassend effect geven. Vooral in de nazomer vallen siergrassen op.

De buxus is een struik die prima als omheining van de border gebruikt kan worden.

Al deze border struiken kunt u makkelijk en snel online bestellen.

Onlinegroen levert alleen A-Kwaliteit struiken.