Goedkope heggen

4 okt. 2018

Goedkope heggen kopen. Er zijn vele voorbeelden van een goedkope haag. Zo heb je de beukenhaag, laurierhaag of de coniferenhaag. Dit zijn wel de drie bekendste. Zo is de 

beukenhaag Fagus een bladhoudende heg en zijn de laurier en de conifeer heggen groenblijvend in de winter. Sommige planten hebben hele andere eigenschappen als ze als struik los geplant worden, dan wanneer ze als heggen geplant worden. Kijk bijvoorbeeld naar de beuk. Als los staand, vaak een boom, behoud hij zijn bladeren niet, als struik staat hij meer beschut en behoud hij wel zijn verdorde bladeren. Als heg is de beuk veel minder vatbaar voor de wind. Een heg past in elke tuin.

Goedkope heggen zijn dan ook zeer populair in de Nederlandse tuinen. Een levende markering van de erfgrens. Ook kan je heggen gebruiken om structuur te geven aan grote of kleine vlakken in uw tuin. Zelfs als windvanger zijn goedkope heggen te gebruiken. De toepassing van heggen is dan ook al eeuwenoud. Vroeger werden ze gebruikt bij groenten tuinen van de boerderijen of kruidentuinen van kastelen. Later werden heggen steeds meer het sierelement in de tuinen. Een heg geeft dan ook een tijdloze uitstraling.

Heggen en hagen.

Heggen zijn hagen. Vaak heb je het over haagplanten of hagen. Deze termen worden ook het meest gebruikt. Maar toch word er ook over heggen gesproken. De begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. Maar met beide word bedoeld dat de struiken of heesters dicht bij elkaar staan. Vaak bestaat een heg uit één soort struik, maar het kan ook prima gecombineerd.