Gratis bezorgen boven € 250,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Hibiscushaag

11 dec. 2019

Hibiscushaag wordt ook wel Altheastruik genoemd, of in het Latijns de Hibiscus Syriacus. Van deze struiken kun je een prachtig bloeiende haag maken. Deze haag krijgt dan ook prachtige bloemen in gemengde kleuren. Iedere keer weer zal deze haag je verbazen. Hij bloeit dan ook best lang, en pas in juli, augustus, september en oktober. Als ze meeste struiken aan het eind zijn van hun bloei tijd begint de hibiscus haag te bloeien.

Het zijn prachtige struiken die het liefst in de volle zon staan. Al verdragen ze ook wel half schaduw. Plant je ze half in de schaduw dan kan de bloei van de struiken tegen vallen. De hibiscus bloeit op 1 jarig hout. In de herfst en winter verliest de struik zijn bladeren.

Voor het beste resultaat van de struik kun je de hibiscus het beste in volle grond planten. Hier zal hij het beste groeien. Zorg ervoor dat de kluit van de struik goed vochtig is voor het planten. Geef na het planten ook weer direct water. De hibiscus groeit het beste in niet te droge, humusrijke grond.

Voor een mooie dichte haag kun je het beste 3 struiken per strekkende meter planten. Hierdoor zal hij het snelst vol groeien.

Welke grond planten.

De hibiscus staat het liefst in niet te droge grond, al kunnen ze prima tegen wat droogte. Wel is aan te raden in droge periodes de struiken water te geven. Vooral het eerste jaar na het planten is het belangrijk dat de struiken bij droogte, dagelijks van voldoende water worden voorzien.

De haag is makkelijk in onderhoud. Het is ook een hele sterke haag. Ook is één keer per jaar snoeien voldoende. Dit kun je het beste in het voorjaar doen. Door te snoeien wordt de struik elk jaar een stuk voller. De haag kan uiteindelijk zo 150 centimeter hoog worden.

De hibiscus is makkelijk en snel te bestellen op onlinegroen.nl.

Hier vind u ook nog vele andere soorten struiken die geschikt zijn voor een haag.

Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken. Dit kunnen we makkelijk en snel online bezorgen. Dit tegen een vast en laag bezorgtarief.