Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Hoge grassen als haag

18 aug. 2019

Hoge grassen als haag zie je bijna nooit. Het is dan ook echt iets anders dan het standaard haag. Er zijn wel hoge grassen die prima kunnen voor een haag. Je kunt er zelfs een vrij strak gesnoeide haag mee vormen. Ook kun je kiezen voor een wat lossere afscheiding.

Een voorbeeld is het struisriet. Ook wel de Foerster genoemd. Hier kun je makkelijk een haag mee vormen. Hierbij kun je denken aan een haag om bijvoorbeeld je terras. Dit gras groeit namelijk steil rechtop. Hij kan dan ook wel 160 cm hoog worden. In de zomer verschijnen er ook nog eens prachtige pluimen. Deze pluimen zijn beige van kleur. In het najaar verkleuren ze naar goud geel. In de winter sterven de bladeren af. Dan kun je het struisriet af knippen tot vlak boven de grond. Dit is de enige snoei die hij nodig heeft. Het liefst staat dit hoge gras in de zon. Hoe zonniger de plaats van de haag, hoe steviger hij blijft. In de schaduw zullen de halmen langer worden en hierdoor minder strak.

Winter groene gras haag.

Wil je liever een haag die ook in de wintergroen blijft kun je beter kiezen voor bamboe. De bamboe is ook onderdeel van de grassen familie. De pol vormende Fargesia is een soort wat niet snel gaan woekeren. Met dit soort bamboe zal je tuin niet snel veranderen in een overwoekerde jungle. Deze bamboe kun je prima in vorm snoeien. Het beste is dan om twee keer per jaar te snoeien. Een haag van 1 meter hoog is prima te maken met deze bamboe.

Deze grassen kun je makkelijk en snel online bestellen op onlinegroen.nl.