Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hoge haag tegen inkijk

10 dec. 2021

Hoge haag tegen inkijk. Vaak wordt een hoge haag gebruikt als vervanging voor een schutting om meer groen te creëren in de tuin en zo de erfafscheiding aan te geven. Een hoge haag hoeft echter niet alleen als erfafscheiding te dienen. Een hoge haag kan ook heel goed dienst doen tegen inkijk vanaf de straat of tegen inkijk van de buren.

Soorten hoge haagplanten
Er zijn veel verschillende soorten populaire hoge hagen om de inkijk te verminderen. Er zijn wintergroene haagplanten, maar ook haagplanten die niet groenblijvend zijn in de winter maar wel hun bladeren behouden. Wanneer een haagplant niet wintergroen is maar wel bladhoudend, dan verdorren in het najaar de bladeren. De bladeren blijven de hele winter aan de haagplant zitten en in het voorjaar zullen de bladeren van de struik vallen en komen er nieuwe frisse bladeren aan de haagplant.

De Thuja Smaragd
Een haagplant die vaak als hoge haag wordt geplant is de conifeer. De conifeer is een prachtige groenblijvende haagplant. De conifeer wordt vaak als groene erfafscheiding gebruikt. Er zijn verschillende conifeersoorten. Het is belangrijk om te weten welke coniferenhaag het beste past in uw tuin. Heeft u een wat kleinere tuin, dan kunt u het beste kiezen voor een conifeersoort dat wat langzamer groeit.
Wanneer u een langzaam groeiende conifeer wilt kunt u denken aan de Thuja smaragd. De Thuja Smaragd is een prachtige haagconifeer met een dichte, compacte groeiwijze. Door zijn compacte groeiwijzen is de Thuja Smaragd zeer geschikt om te gebruiken als hoge haag tegen inkijk. De Thuja Smaragd is ook wat lichter van kleur, hij heeft een prachtige frisgroene loofkleur. Net zoals alle andere conifeersoorten is ook de Thuja Smaragd wintergroen.

De Thuja Brabant
Wanneer u op zoek bent naar een conifeersoort dat wat sneller groeit, zodat u zo snel mogelijk een hoge haag tegen inkijk heeft kunt u kiezen voor de Thuja Brabant. De Thuja Brabant is een snelgroeiende conifeersoort en kan wel zo’n 40 centimeter per jaar groeien! Naast dat de Thuja Brabant een enorm snelle groeier is, is hij ook een van de sterkste haagplanten. De Thuja Brabant heeft een wilde groei.

Laurier Rotundifolia
Bent u niet zo’n fan van de coniferenhaag en wilt u liever iets anders? Dan kan een laurierhaag een goede optie zijn. De laurierhaag is net zoals de coniferenhaag een wintergroene en winterharde haag. De laurierhaag is een zeer snelle groeier en daardoor uiterst geschikt om een zichtdichte hoge haag tegen inkijk te creëren. Misschien wel de meest voorkomende lauriersoort is de Rotundifolia. De Laurier Rotundifolia is een lauriersoort met grote groene bladeren. Het is een sterke haagplant die veel voorkomt in de Nederlandse tuinen.

Portugese laurier
Wanneer u een laurierhaag wilt met een chique uitstraling is de Portugese laurierhaag daar uiterst geschikt voor. De Portugese laurier heeft kleinere bladeren dan de standaard laurier en heeft donkerdere bladeren. Hierdoor heeft hij een chique uitstraling. De Portugese laurier in ongelofelijk populair in de Nederlandse tuinen en is zeer geschikt om een hoge haag tegen inkijk mee te maken. De Portugese laurier groeit wel langzamer dan de laurier Rotundifolia, maar is geen langzame groeier