Hulst plant

3 apr. 2019

Hulst plant kopen en laten bezorgen. Ook wel de ilex genoemd. De hulst word in het Latijns de Ilex aquifolium genoemd. Het is een groenblijvende loofboom of struik afkomstig uit de hulstfamilie. Dit betekend dat deze struik en boom het hele jaar zijn prachtige bladeren behoud. En zo het hele jaar kleur en privacy aan je tuin kan geven. De hulst is een struik die prima in zure grond kan groeien. De hulst als boom kan wel tot 10 meter hoog worden en is ook in leivorm. De hulst kan ook zeer oud worden. Wel 100 jaar namelijk. De bladeren van de hulst zijn leerachtig en zijn getand, ook zijn de bladeren voorzien van stekels. De meeste hulst struiken en bomen hebben rode besjes. Deze besjes zijn zeer geliefd bij de vogels. Voordat deze besjes groeien bloeien er meestal witte bloemetjes.

De hulst staat toch bekend om een echte winterplant. De hulst doet namelijk vaak aan de kerstperiode denken. Dit komt doordat de hulst in de winter misschien wel op z’n mooist is.

De hulst staat symbool voor het leven.

De hulst word niet alleen gebruikt als losstaande struik maar ook als haag. De hulst is dan ook zeer geschikt om als haag te gebruiken. Door zijn stekelige bladeren maakt een haag van hulst zich ondoordringbaar. Hij houd dus ongewenste bezoekers op afstand. Een groot voordeel van een hulst haag is de compacte groeiwijze. Het word een dichte haag doordat de bladeren en takken heel dicht op elkaar groeien. Het is geen snel groeiende plant het duurt dus even voordat hij hoog genoeg zal zijn om privacy in je tuin te geven. Het is een struik die prima in de schaduw geplant kan worden.

Doordat een hulst meestal niet meer dan 20 centimeter per jaar groeit hoef je niet vaak te snoeien. Uiteindelijk kan hij een hoogte van 5 meter bereiken. Door de hulst twee keer per jaar te snoeien zul je een mooie strakke hulsthaag creëren. Trek tijdens het snoeien wel goede handschoenen aan die je beschermen tegen de stekels.

De bladeren en bessen van de hulst zijn heel populair voor in de kerststukjes. Het is makkelijk en snel online te bestellen. De ilex kunnen wij onlinegroen.nl in alle maten en soorten leveren.

Wij bezorgen dit tegen een vast en laag bezorgtarief. Wij bezorgen binnen 5 werkdagen in heel Nederland.