Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Inbraakwerende haag

7 jan. 2020

Inbraakwerende haag / Er zijn meerder soorten haagstruiken die doorns hebben. Als dat haag soort dan ook nog eens een dichte groeivorm heeft, zal het een haag worden waar je niet door heen komt. Vroeger werden zulke hagen gebruikt om het land, om zo het vee tegen te houden. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker om tuinen, vooral in de steden om zo de kans op inbraak te verkleinen. De doorns van de haagstruiken beschermen niet alleen tegen inbraak maar ook tegen katten en honden uit de buurt.

Om het hele jaar door een inbraakwerende haag te hebben, is het nodig dat deze haag ook wintergroen is. Een niet wintergroene haag is alleen in de zomer groen, en zal in de winter kaal zijn, en z’n functie om ongewenste bezoekers tegen te houden verliezen.

Een bekende haag.

Een bekende en veel gebruikte haag is toch wel de Beribis . Hij word dan ook al sinds jaar en dag gebruikt als inbraakwerende haag. Het is een bekende struik met doorns. De berberis ‘Amstelveen’ en de berberis ‘Parkjuweel’ zijn wintergroen. De berberis ‘Amstelveen’ is een struik die prima kan groeien op droge tot normale grond. Het is een struik met vele doornen en daardoor prima geschikt. Alleen bij het snoeien van de haag, kunnen de doorns het lastig maken. Door de haag eenmaal per jaar te snoeien ontstaat er een mooie volle struik. De berberis ‘Parkjuweel’ is een heester die meer geschikt is voor hagen tot ongeveer 1 meter. De bladeren hebben net als de stam doornen en daarom ook zeker geschikt voor een inbraakwerende haag. Hij is niet helemaal groenblijvend. In de herfst verkleuren zijn bladeren naar oranjerood. In het najaar krijgt deze haag besjes. Deze berberis groeit het beste in vochthoudende en goed doorlatende grond. Het liefst stat hij in de volle zon of half in de schaduw.

Soorten van inbraakwerende hagen.

Ook de vuurdoorn is een struik die uitstekend geschikt is voor een inbraakwerende haag. De naam verraad het al dat het een struik is die rijkelijk bedeeld is met doornen. Ook heeft hij zijn naam de danken aan de oranje of rode bessen die in het najaar aan de takken groeien. Deze zien er erg vurig uit. De vuurdoorn is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Harde wind, zeewind of standplaats in zon, halfschaduw of schaduw de vuurdoorn gedijt overal. Het is een struik die weinig verzorging vraagt. De vuurdoorn heeft een grote sierwaarde door zijn prachtige witte bloemen en daarna zijn oranje tot rode bessen. Snoei is niet perse nodig bij de vuurdoorn.

Een andere bekende en veel gebruikte struik voor een inbraakwerende haag is de hulst. Vooral een haag van een paar jaar oud is ondoordringbaar. De huls heeft geen doornen, maar zijn stekelige bladeren zijn flink scherp, ze zullen dan ook elke ongewenste bezoeker wel weren. Bij hulst denken mensen al snel aan kerst. Dit komt door zijn donkergroene, glanzende bladeren en zijn rode besjes. De hulst is een wintergroene struik. Ook bij de hulst is voorzichtigheid geboden als je wilt gaan snoeien.

Er zijn meerdere haagsoorten die geschikt zijn voor een inbraakwerende haag. Al deze soorten zijn online bij ons te verkrijgen. We leveren kwaliteit struiken tegen een scherpe prijs.

Wij bezorgen door heel Nederland en België voor een vast – laag bezorgtarief