Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Kleine hagen

26 aug. 2019

Kleine haag is gemaakt van struiken of heesters die niet zo snel groeien. Het kunnen ook struiken zijn die van nature laag blijven. Er zijn ook soorten die door ze regelmatig te snoeien prima klein te houden zijn. Er zijn kleine hagen die bladhoudend, bladverliezend of bloeiend zijn.

Een kleine haag word vaak gebruikt als erfafscheiding voor de voortuinen. In plaats van een tuinhek word er dan een kleine haag geplant. Zo kunt u nog prima over de haag heen kijken. Kleine hagen worden ook vaak gebruikt als omheining bij vak beplanting.

Een bekende en veel gebruikte struik voor een kleine haag is toch wel de buxus. Heel vaak word hier een vierkant mee gemaakt met daarin andere heesters, rozen of hortensia’s. Het is dan ook een prachtig gezicht dat de bloeiende planten boven de rand uitkomen.

Een Chinese Hulst kan ook prima als kleine haag gebruikt worden. Dit geeft dezelfde formele stijl.

Hoge kleine haag.

Er zijn hoog struiken die meters hoog kunnen groeien, maar deze kun je door regelmatig te snoeien prima klein en laag houden. Voorbeelden hiervan zijn de taxus, conifeer, beukenhaag of de hedera.

Kleine hagen kunnen het hele jaar door geplant worden. De beste periode om dit te doen is van november tot april.

Op onlinegroen.nl vind je al deze struiken. Ieder heeft zijn eigen smaak, daarom is het van belang naar je eigen wensen te kijken. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken die we door heel Nederland voor een vast en laag bezorgtarief bezorgen.