Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Korte hagen

5 sep. 2019

Korte hagen kan in allerlei verschillende soorten en maten gekocht en gekweekt worden. Bij de ene dient de haag als erfafscheiding en bij de ander staat de korte haag om de border. Ook kan een korte haag prima rond het terras, rond de voortuin of om vakken in de tuin te maken. Voor borders en in de voortuin is het prima om een korte haag te gebruiken. Voor een erfafscheiding word er vaker gekozen voor een hoge haag. Een hoge haag kan namelijk meer privacy geven dan een korte haag.

Er zijn heel veel soorten hagen. Zo ook voor de korte haag is een ruim aanbod. Elke struik heeft zijn eigen uitstraling. Ook verschilt het per soort of de haag zijn bladeren gaat verliezen of dat hij het hele jaar groen blijft. Ook al denken we vaak dat alle hagen groen zijn, zit er wel degelijk verschil in kleur. Ook groeit de ene haag veel sneller dan de ander. Zo moet je de ene haag veel vaker snoeien en vergt dit meer onderhoud. Welke haag het beste in jou tuin past, is dan ook echt smaak afhankelijk.

Er zijn ook struiken die heel hoog kunnen worden, alleen zijn deze ook makkelijk kort te houden. Dit kort houden bereik je alleen als je regelmatig snoeit. Een andere korte haag soort is dat de struiken van nature niet zo hoog groeien.

Voorbeelden van struiken die zowel hoog als kort gebruikt kunnen worden zijn de taxus, haagbeuk, hedera en de coniferen. Een struik die van zichzelf en dus van nature kort blijft is de buxus. De buxus is dan ook een veel gebruikte struik voor korte hagen. Het is een ideale struik om strakke, korte haagjes mee te creëren. Zijn dichte vertakte structuur en zijn kleine blaadjes geven een strakke korte haag. Daarnaast is de buxus ook nog eens een prima struik om vorm snoei toe te passen.

Voor een wat wildere haag zou je kunnen kiezen voor een vlinderstruik. Verder zijn de heesterganzerik en de bruidsbloem ook nog geschikt voor lage hagen. Dit zijn wel bloeiende korte hagen.