Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Laagblijvende siergrassen

25 aug. 2021

Een bekend soort siergras is het Lampenpoetsersgras. Lampenpoetsersgras is winterhard en heeft prachtige groene bladeren en in het najaar lopen ze uit met prachtige pluimenvormige bloemen. De pluimen bloeien van augustus tot november. Het Lampenpoetsersgras is een geurloze siergras en een ideale droogbloem.

Het beste kun je het lampenpoetsersgras planten in de zon of half in de schaduw. Het grondsoort maakt niet uit. Het is aan te raden om het lampenpoetsersgras een beetje beschut te planten. Het Lampenpoetsersgras kan het hele jaar door geplant worden, behalve als het sneeuwt of vriest. Wanneer het warmer wordt is het belangrijk dat je de plant dagelijks van voldoende water voorziet.

Een bekend laagblijvende siergrassen?

Een anders bekend soort laagblijvend siergras is het leliegras. Leliegras is ook een bodem bedekkende siergras en heeft een eindhoogte van circa 50 cm. Het leliegras behoort tot de leliefamilie en komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Leliegras is een sterke siergras en winterhard. De bladeren van het leliegras zijn donkergroen en ongeveer 35 cm lang. Het is een snelgroeiende plant die vooral in de breedte groeit. Van augustus tot en met oktober bloeit het leliegras met prachtige paarse bloemen.

Je kunt het leliegras in maart snoeien. Dan kun je de lelijke en dode bladeren voorzichtig eraf te trekken of weg de knippen. Ook de uitgebloeide bloemenaren kunnen weggeknipt worden.

Nog meer bekende soorten Laagblijvende siergrassen.

Nog een ander bekend soort siergras is de Cortaderia sell. ‘Mini Goldpampas’. Dit is een nieuwe variant en is kleiner dan de andere soorten Cortaderia. In tegenstelling tot de andere soorten Cortaderia wordt de ‘Mini Goldpampus’ maar één meter hoog. Doordat de ‘Mini Goldpampus’ niet heel hoog worden zijn ze zeer geschikt om in bloempakken of potten geplant te worden. Ze kunnen ook in de volle grond geplant worden zoals bijvoorbeeld in een border. De bladeren van de ‘Mini Goldpampus’ zijn dof groen van kleur en de randen van de bladeren zijn erg scherp. De ‘Mini Goldpampus’ bloeit in de maande augustus, september en oktober. Wanneer hij bloeit krijgt de ‘Mini Goldpampus’ prachtige grote crèmekleurige pluimen. Hij groeit het liefst in een goed gedraineerde en kalkrijke grond. Het liefst staat hij in de volle zon of half in de schaduw. De ‘Mini Goldpampus’ is een sterke plant die ook tegen zeewind kan.