Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Portugese laurier als haag.

20 dec. 2023

Als je Portugese laurier (Prunus lusitanica) als haag wilt gebruiken, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat de haag goed gedijt:

  1. Selecteer gezonde planten: Gezonde, sterke planten. Controleer de wortels, bladeren en stelen op tekenen van ziekten of plagen.

  2. Bodemvoorbereiding: Portugese laurier gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een goede bodemvoorbereiding door de grond te verbeteren met organisch materiaal. Dit helpt bij de waterafvoer en bevordert een gezonde groei.

  3. Plantafstand: Plant de laurierstruiken op de juiste afstand van elkaar om een dichte haag te creëren. De exacte afstand hangt af van de uiteindelijke gewenste hoogte van de haag en het specifieke type Portugese laurier dat je hebt.

  4. Water geven: Geef de jonge planten regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt.

  5. Mulchen: Mulch rond de basis van de planten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodem te beschermen.

  6. Snoeien: Portugese laurier kan goed tegen snoeien en is geschikt voor het vormen van een formele haag. Snoei de haag in het voorjaar om de gewenste vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  7. Zonlicht: Deze plant gedijt het beste in volle zon tot lichte schaduw. Zorg ervoor dat de haag voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  8. Voeding: Voed de planten indien nodig met een gebalanceerde meststof volgens de aanbevelingen op de verpakking.

Houd ook rekening met lokale klimatologische omstandigheden en raadpleeg eventueel een lokale tuinexpert voor specifiek advies. Het kiezen van Portugese laurier als haag kan resulteren in een aantrekkelijke en dichte groene afscheiding voor je tuin.