Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Lage haagplanten

6 mrt. 2020

Lage haagplanten worden vaak gebruikt rondom borders, in de voortuin of als scheidingshaagje tussen bijvoorbeeld terras en tuin. Lage haagplanten zijn ok te gebruiken om twee terrassen van elkaar af te scheiden. Of om een border van het pad te scheiden. Het hoeft geen haag te zijn die niet hoog kan worden. Er zijn haagplanten die met gemakt meters hoog kunnen worden, maar die ook prima laag gehouden kunnen worden als je ze regelmatig snoeit.

Voorbeelden van hagen die met snoei prima laag kunt houden zijn bijvoorbeeld de taxus, buxus vervanger beukenhaag of de hedera.

Planten die laag blijven.

Haagplanten die echt laag blijven, daarbij kun je denken aan de buxus. Een buxus is een ideale lage haagplant. Ze zijn uitstekend geschikt voor formele haagjes. Het zijn dichte struiken door zijn dicht vertakte structuur en de kleine blaadjes. Hierdoor is snoeien heel makkelijk en zijn ze ook geschikt voor vorm snoei. Je kunt met buxus hele beeldhouwwerken in je tuin creëren. Doordat de buxus heel dicht vertakt is kun je ze ook makkelijk smal houden en toch een dichte heg behouden.

Voor lage haagplanten die ook nog eens bloeien kun je denken aan de heesterganzerik of de bruidsbloem.Voor alle lage haagplanten kunt u terecht bij onlinegroen.nl. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken.

Wij bezorgen alle lage haagplanten voor een vast – laag bezorgtarief bij je thuis.