Lage hagen

8 nov. 2019

Lage hagen zijn veel verschillen in soorten en maten hagen. De ene haag word gebruikt als erfafscheiding, andere hagen voor borders, rond de voortuin, scheidingshaag rond het terras of om vakken te maken in je tuin. Voor erfafscheiding worden meestal de hoge hagen gebruikt. Voor borders, in de voortuin, bij het terras of om vakken te creëren vaak de lage hagen.

Er is een groot aanbod in lage hagen. Iedere lage haaf heeft zijn eigen uitstraling. Het ene soort is groenblijvend de ander verliest zijn bladeren in de winter. Ook groeit de ene haag veel sneller dan de andere haag. Ieder heeft zo ook zijn eigen voor keur in welke lage haag het beste in zijn of haar tuin past. Dit is echt smaak afhankelijk.

Struiken laag houden.

Er zijn ook struiken die heel hoog kunnen worden, alleen zijn deze ook makkelijk laag te houden. Dit laag houden bereik je alleen als je regelmatig snoeit. Een andere lage haag soort is dat de struiken van nature niet zo hoog groeien.

Voorbeelden van struiken die zowel hoog als laag gebruikt kunnen worden zijn de taxus, haagbeuk, hedera en de coniferen en buxus vervanger. Een struik die van zichzelf en dus van nature laag blijft is de buxus. De buxus is dan ook een veel gebruikte struik voor lage hagen. Het is een ideale struik om strakke, lage haagjes mee te creëren. Zijn dichte vertakte structuur en zijn kleine blaadjes geven een strakke lage haag. Daarnaast is de buxus ook nog eens een prima struik om vormsnoei toe te passen.

Wildere haag.

Voor een wat wildere haag zou je kunnen kiezen voor een vlinderstruik. Verder zijn de heesterganzerik en de bruidsbloem ook nog geschikt voor lage hagen. Dit zijn wel bloeiende lage hagen.

Onlinegroen heeft verschillende soorten lage hagen. Deze kun je makkelijk en snel online bestellen. Wij bezorgen ze dan voor een vast en laag bezorgtarief bij je thuis. Dit in heel Nederland en België.

Wij leveren alleen A – kwaliteit lage hagen.