Laurier Novita

10 apr. 2019

Laurier Novita kopen. Dit is een laurier soort die je minder in de tuinen tegenkomt. Deze is donkerder van kleur als de gewone laurier.

Deze is ook vaak duurder als het soort van wij in de aanbieding hebben. Zou je toch graag een prijs willen van de Novita dan kun je via contact even een prijs aanvragen.

De laurier Novita in het Latijns de Prunus laurocerasus ‘Novita’ genoemd is een laurier je je minder in tuinen tegen komt. De novita is donkerder van kleur als de gewone laurier.

De Novita is een snelgroeiende haagplant en heeft donkergroen, glimmend blad. De Novita is sterker dan de Rotundifolia, en ook minder gevoelig voor ziektes. Doordat het een snelle groeier is, en ook nog eens grote bladeren heeft is het een struik waar je snel een zicht dichte haag mee kunt maken. Hij is meer geschikt voor een plek waar snel een robuuste haag wilt. Hij groeit namelijk zo’n 50 centimeter per jaar. Hij kan prima in de zon maar ook schaduw verdraagt hij prima. Hij kan wel in droge en vochtige grond groeien, maar niet in natte grond.

Bij het planten van een haag kunt je het beste bij struikjes lager dan 80 centimeter er 4 per strekkende meter planten. Bij grotere struiken tot ongeveer de 130 kun je er prima 3 per strekkende meter planten. Nog grotere struiken is 2 per strekkende meter voldoende.

In onderhoud is de Novita vrij eenvoudig. Het beste is om twee keer per jaar te snoeien. Dan zul je namelijk een haag krijgen die mooi in model blijft en zullen er zich geen dikke takken groeien.

Voordelen van de Novita zijn dat het een sterke plant is, een snelle groeier, weinig onderhoud nodig heeft en ook prima in de schaduw kan groeien.

Nadeel van de Novita is dat hij geen natte voeten verdraagt en niet tegen te strenge vorst kant.

De Novita hebben we niet in onze webshop staan, maar kunnen wij wel leveren. Alle onze planten zijn van A kwaliteit. Wij leveren binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België. Wij bezorgen tegen een vast en laag bezorgtarief.

De Novita is vaak duurder dan de nadere soorten laurier. Wil je graag de Novita, vraag dan de prijs op via contact. Dan geven wij zo snel mogelijk een prijs aan je door.