Nieuwe heg

25 mrt. 2019

Nieuwe heg kopen voor langs de tuin. Je gaat een nieuwe heg planten. Er kunnen verschillende redenen zijn. Er heeft nog nooit een heg gestaan en je wilt er nu wel een. Of je oude heg heeft de beste tijd gehad. Een heg planten waar nog nooit een heg heeft gestaan is een stuk eenvoudiger dan een oude heg vervangen. Dit kan ook best iets zijn waar je tegen opziet, maar het vooruitzicht dat er straks weer een nieuwe, frisse haag om je tuin staat kan doorslag gevend zijn.

Een heg is meestal aan vervanging toe als hij minder vol wordt en kale plekken gaat vertonen. Ook kan de heg in het algemeen er een stuk minder mooi uit gaan zien. Een andere reden om de heg te vervangen is dat de oude te hoog en of te breed is geworden. Om direct een mooie hoge en ook nog eens een dichte heg te hebben kunt u kiezen voor een kant en klaar haag. Dit zijn al volgroeide haagelementen. Het zijn dan ook al volwassen planten.

Het planten van een nieuwe heg waar nog nooit een heg heeft gestaan vergt minder voorbereiding. Een oude heg verwijderen lijkt een hele klus. Toch is dit vaak iets wat je prima zelf kunt doen. Dikke wortels kun je eventueel uitsteken met een scherpe spade of uithakken met een bijl. Natuurlijk kun je ook kiezen om dit te laten doen, door bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf.

Er zijn verschillende soorten struiken die prima geschikt zijn voor een heg. Als eerste moet je bedenken of je een bladverliezende of een groenblijvende heg wilt of je een strakke of wat lossere heg wilt. Ook kun je nog kiezen tussen een hoge en wat lager model. Dan zijn er nog veel soorten waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de taxus, laurier, beuken haag of de liguster bijvoorbeeld. Er soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Een hoge en ook nog eens wintergroen heg zorgt voor privacy in je tuin. Ook heb je de beukenhaag. Het is geen groenblijvende heg, maar toch behoud hij zijn verdorde bladeren de hele winter. Hierdoor heb je nog wel dat het zich in de tuin word tegengehouden.

Een bladverliezende heg verliest zijn bladeren meestal in de winter.

Onlinegroen.nl verkoopt vele soorten en maten aan heggen. Wij verkopen alleen A kwaliteit struiken. Wij leveren in heel Nederland en België voor een vast bezorg tarief.