Gratis bezorgen boven € 250,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Olijfwilg haag

8 nov. 2019

Een haag van de olijfwilg kan prima. Alleen moet je dan niet een dichte haag willen creëren. Een olijfhaag is namelijk niet zichtdicht. In de herfst is de olijfwilg een prachtige haag. Hij geeft dan namelijk een wit tintje, dit door de bloemetjes die er dan in de haag groeien. Deze bloemetjes geven ook nog eens een heerlijke geur. Als de bloemetjes uitgebloeid zijn komen er prachtige besjes, die mooi afsteken tegen de grote bladeren. De bladeren zijn zilvergroen van kleur.

De olijfwilg haag kan ook ongenodigde gasten buiten houden. De takken van de olijfwilg bevatten namelijk allemaal stekels. Dit helpt om de dieren buiten je tuin te houden. De olijfwilg lijkt niet op de olijf en is hier ook geen familie van. Ook word de olijfwilg wel de zilverbes genoemd. Dit komt door zijn zilverachtige gloed op de rode besjes. Wanneer je een haag maakt van de olijfwilg is de kans op besjes een stuk kleiner.

Olijfwilg haag en zon.

Het liefst staat een haag van de olijfwilg op een zonnige plek. Als hij half in de schaduw of in de schaduw staat zal hij minder bladeren en bessen krijgen. Een olijfwilg kan prima tegen de zoute lucht en harde wind. Bij strenge winters kan het wel zijn bladeren verliezen.

De olijfwilg is makkelijk en snel online te bestellen op onlinegroen.nl.

Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken. Bezorgen kan door heel Nederland voor een vast laag bezorgtarief