Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Sterke siergrassen

9 jun. 2020

Sterke siergrassen Er zijn veel verschillende soorten siergras. Siergrassen zijn in elke hoogtes, breedtes en bladkleuren beschikbaar. Sommige soorten siergras zijn ook geschikt als bodembedekker. Ook zijn sommige soorten siergras winterhard. De soorten die niet winterhard zijn kun je in het voorjaar snoeien tot circa 10 centimeter boven de grond. Het grondsoort maakt niet uit. De siergrassen vinden een beetje beschutting wel prettig. Siergrassen kunnen het hele jaar door geplant worden. Wanneer de siergrassen bij warm weer geplant worden is het belangrijk dat ze dagelijks van voldoende water worden voorzien. Na het snoeien komen er dan al snel weer frisse grassprieten tevoorschijn. Bij wintergroene soorten siergras pluk je in het voorjaar alleen verdorde bladeren weg. Siergrassen zijn sterke tuinplanten die weinig verzorging nodig hebben. De siergrassen staan graag in de zon. Je kunt de siergrassen combineren met andere vaste planten.

Een bekende siergras is de lampenpoetsersgras. In het Latijns de Pennisetum alopecuriodes ‘Hameln’. Dit is één van de meest bekende siergrassen. De lampenpoetsersgras valt op door zijn compacte groei en zijn mooie pluimvormige bloei. Het is een aanwinst voor iedere tuin en kan in grote en kleinere tuinen geplant worden. De lampenpoetsersgras is winterhard en komt veel in de Nederlandse tuinen voor.

Nog een bekende siergras is de Cortaderia sell Evita, ook wel pampasgras genoemd. Het is een prachtige siergras met bloemstengels die variëren van hoogte en heeft groene bladeren. Het is geen wintergroene siergras. In de winter sterven de bladeren af en verdorren ze. Hierdoor worden de wortels beschermt tegen de koude wind. De bescherming is vooral voor jonge planten belangrijk. De pampusgras bloeit met prachtige roze en witte bladeren in augustus tot en met oktober. Ook deze siergras staat het liefst op een vochtige, maar wel goed water doorlatende bodem. De pampusgras is prima geschikt voor zilte zeelucht of hevige wind.