Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Taxus baccata 200 -225 cm

10 mrt. 2020

Taxus baccata 200 -225 cm  ook maar 180 200 cm De taxus baccata is een bekende Taxus. Hij is ook vooral geschikt voor hoge hagen. Een voordeel van de taxus baccata is dat hij winter groen blijft. Zo kan de taxus baccata een luxe afscheiding in u tuin creëren die het hele jaar privacy geeft. De donkergroene kleur van hoge taxus baccata kan een prachtig contrast geven met bloemen en planten.

De bladeren van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bladeren zijn aan de bovenkant donkergroen en een beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is lichtgroen. Taxus baccata is een langzaam groeiend conifeer soort. Hierdoor zijn ze in verhouding duurder dan de snelgroeiende Thuja Brabant. Thuja Brabant is een snel groeiend soort en hierdoor dus goedkoper. Een voordeel van een langzaam groeiende haag is dat je minder snoei werk hebt. Vooral de grote maten van 200-225cm geven direct privacy in je tuin.

Taxus 180 200 225 is grote struik.

Een taxus baccata is een struik die zeer sterk is en ook zeer winterhard. Een taxus houd er niet van om in een natte grond geplant te worden. Natte voeten is ook slecht voor een taxus baccata, de wortels kunnen dan namelijk gaan rotten. Daarom is het belangrijk dat hij in een vocht doorlatende, goed gedraineerde grond word geplant die het liefst ook nog kalkhoudend is.

Snoeien van de grote Taxus.

Snoeien kan prima bij een taxus baccata. Hij verdraagt dit prima, je kunt hem zelfs tot op het oude hout terugsnoeien. Bij andere coniferen word dat altijd afgeraden. Taxus Baccata is ook de enige conifeer waarbij je dit kan doen. Het beste is om de struiken twee keer per jaar te snoeien. In april, als alle vorst is geweest en eind september.