Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Alternatief voor buxus

5 feb. 2020

Alternatief voor buxus. De buxus is al jaren populair in Nederland. Je ziet hem vaak en veel in tuinen. Hij is vooral voor de lage haagjes populair. De buxus is eenvoudig in onderhoud en kan ook prima in vorm gesnoeid worden. Voordeel van de buxus is dat hij het hele jaar groen blijft. Door zijn kleine en rondvormige blaadjes heeft hij een iconische uitstraling.

Door de populariteit van de buxus is hij in hoeveelheid enorm toegenomen de afgelopen jaren. Hierdoor is hij ook vatbaarder geworden door ziektes. Op moment hebben veel buxus last van de buxusmot. De buxusmot veroorzaakt veel dode blaadjes en kale takken. Ook lijkt het dan net of er veel spinnenwebben in de struikjes zitten. Als u last heeft van buxusmot kan dit proces heel snel aan.

De buxus kan zich niet meer herstellen van buxusmot. De enige oplossing is helaas om ze te verwijderen. U kunt weer nieuwe buxus planten, alleen het risico blijft dat de buxusmot opnieuw toeslaat. Er zijn ook alternatieven voor een buxus.

Een alternatief voor de buxus is deTaxus Baccata. Hij lijkt niet exact op de buxus door zijn naalden. Toch is het een struik die prima in vorm te snoeien is. Ook is de Taxus Baccata net zo dichtgroeiend als de buxus. Door zijn trage groei kun je hem ook prima laag houden. Door twee keer per jaar te snoeien behoud je een strakke haag.

Alternatief voor Buxus haag.

Ook een prima alternatief voor de buxus is de Japanse Hulst. In het Latijns Ilex Crenat genoemd. Hij is dan ook bijna hetzelfde, hij komt voor 99% overeen met de buxus. De kleine groene blaadjes zijn net als bij de buxus afgerond. Je zou bijna kunnen zeggen dat hij het broertje van de buxus is. De Japanse Hulst is ook een groenblijvende struik en prima geschikt voor kleinere hagen. Ook is het een winterharde struik. De Japanse Hulst word de laatste jaren steeds vaker in de Nederlandse tuinen geplant.

De liguster kan ook prima gebruikt worden als alternatief voor de buxus. De liguster is ook zeer populair in Nederland. Net als de buxus heeft de liguster klassieke uitstraling. De bladeren van de liguster zijn wel groter en zijn puntvormig.

Al deze alternatieven voor de buxus kunt u vinden op onlinegroen.nl. Er is geen beste keus als alternatief voor de buxus. Het is altijd smaak afhankelijk welke keus u het beste vind.

Kunt u al deze alternatieve haagstruiken makkelijk en snel online uitzoeken en bestellen. Wij bieden kwaliteit struiken aan tegen een scherpe prijs. Wij leveren in alle soorten en maten. Ook bezorgen wij door heel Nederland en België voor een vast bezorgtarief. Wij leveren binnen 5 werkdagen bij u thuis.