Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Beukenhaag wortelgoed

16 nov. 2021

Beukenhaag wortelgoed De beukenhaag is een prachtige winterharde haag die in verschillende kleuren, maten en soorten verkrijgbaar is. Ze zijn heel geschikt om een prachtige haag als erfafscheiding te creëren. De beukenhaag is veel terug te vinden in de Nederlandse tuinen. Door zijn compacte groeiwijze is het een hele populaire haagplant.

De beukenhaag is een winterharde, maar geen wintergroene haagplant. In de winter verdorren de bladeren en in het voorjaar, wanneer er nieuwe bladeren worden gemaakt vallen de oude, verdorde bladeren van de haagplant. De beukenhaag blijft dus niet groen in de winter maar hij behoudt wel het hele jaar door bladeren die voor beschutting en privacy zorgen. De bladeren zijn in het voorjaar en in de zomer groen of purperrood van kleur. In het najaar verkleuren ze in prachtige kleuren.

Beukenhaag in welke maanden.

In de zomer wordt de beukenhaag in pot geleverd en in het najaar worden ze met losse wortel geleverd. Maar wat houdt dat nu in dat ze met losse wortel geleverd worden? Wanneer de beukenhaag met losse wortel geleverd wordt zit er geen grond om de wortels. Het voordeel aan dat ze met losse wortel geleverd worden is dat de struiken een stuk goedkoper zijn dan wanneer ze in pot geleverd worden. In de zomer worden ze in pot geleverd omdat ze dan makkelijker vochtig te houden zijn bij het vervoeren van de struiken. In het najaar is dat niet noodzakelijk omdat het dan minder warm weer is.