Boerenhaag

18 mrt. 2019

Boerenhaag kopen is een haag met een mix van struiken. Waarom zou je kiezen voor slecht één soort struik. Met meerder soorten hagen kunt u een schitterende gemengde haag maken. Er is veel keus. Zo zijn er bloeiende hagen en met alleen bladeren. Ook zijn er hagen die insecten zoals vlinders aantrekken.

Het kiezen voor één soort haagstruik geeft een mooi en rustig beeld. Het is strak, maar kan het ook wel heel massief ogen. Maar laten we eerlijk zijn variatie is toch ook erg leuk en dit ga je ook vaker zien in de tuinen. Een haag van gemengde struiken. Dan heb je een haag die een boeiende uitstraling geeft. In bijvoorbeeld kleur, tinten en vormen. Zo kan hij het hele jaar door interessant blijven.

Een boerenhaag kun je prima maken met laurier, beuken, buxus, haagbeuk en taxus. Een boerenhaag heeft een eigen karakter. Een gemengde haag is voor vogels en mensen een tuin als geheel.

Een boerenhaag veranderd elk seizoen. Zo volgen zomer, herfst, winter en voorjaar elkaar op in de haag. Een goed samengestelde boerenhaag laat het verloop van de seizoen zo mooi mogelijk zien. Zo kunnen de overgangen heel elegant zijn. Een boerenhaag zal nooit vervelen.