Gekleurde haag

3 dec. 2019

Gekleurde haag .Bij een gekleurde haag denk je misschien aan van allerlei kleuren. Alleen moeten we je dan teleurstellen. Een gekleurde haag is meestal een haag in verschillende groen tinten. Ook kan het zijn dat de haag geel kleurde bladeren heeft. Ook kan het zijn dat ze rood zijn. In de herfst heb je de meeste gekleurde hagen, dan verkleuren de bladeren van sommige hagen voordat de bladeren van de haag vallen.

Soorten gekleurde hagen.

De rode beukenhaag is een haag die wel prachtig van kleur is. Dit het hele jaar door. De rode beuk behoud namelijk wel zijn bladeren. Alleen zijn het in de winter wel de verdorde bladeren. Toch geeft de rode beuk zo het hele jaar kleur aan je tuin. De rode beuk is een variant van de gewone groene beuk. De rode beuk heeft zijn naam dan ook te danken aan de donkerpaarse bladeren. Deze kleur van de bladeren geeft een luxe uitstraling.

De rode beuk groeit het liefst op wat drogere grond. Zolang het in ieder geval maar geen zware kleigrond is. Hij zal zowel in de zon als half in de schaduw prima kunnen groeien.

In de lente heeft de rode beuk al een prachtige kleur. In de winter als de meeste struiken en bomen kaal zijn, behoud de rode beuk zijn verdorde bladeren. Ze vallen pas in de lente van de haag af, wanneer de nieuwe bladeren uitlopen. Een rode beuk groeit meestal ongeveer 60 centimeter per jaar. Dit kan alleen bij juiste weersomstandigheden en wanneer de grond waarin hij groeit voldoende voedingstoffen heeft.

Wanneer haag snoeien.

Een rode haag kun je het beste in april en september snoeien. Door hem twee keer te snoeien blijft de haag mooi dicht. Een beukenhaag hoort wel tot de wat goedkope haagplanten.

Ook een struik die niet zoals vele andere groen van kleur is, is de bonte liguster. De bladeren hebben niet alleen een prachtig groen gele kleur, ook is de ovale vorm van de bladeren opvallend. Ook kan de haagliguster prachtige bloemen krijgen. Deze bloemen zijn wit van kleur, die prachtig afsteken bij de bonte bladeren. De bloemen van deze struik zijn zeer geliefd bij vogels.

Dit is een snel groeiende haagstruik. Daarom is het zeker van belang dat je deze struik twee keer per jaar snoeit. Hierdoor zal het een mooie dichte haag worden.

Een bonte haagliguster kun je eigenlijk overal planten. Het enige wat de groei niet bevorderd is een te natte grond. Hij kan prima in de zon geplant worden maar ook in de schaduw gedijt hij prima.

De liguster is een robuuste plant, die prima het zeeklimaat kan verdragen.

Groene hagen.

Ook kun je in alle groene hagen, verschil hebben in kleur. Zo kun je bijvoorbeeld bij de laurier een hele donkere bladkleur hebben maar ook lichtgroen. Het voordeel van laurier is, dat ze groenblijvend zijn.

Al deze haagstruiken zijn online te bestellen op onlinegroen.nl. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken, dit tegen scherpe prijzen.

Wij bezorgen door heel Nederland en België, voor een vast – laag bezorgtarief.