Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Geurende haag

1 jan. 2020

Geurende haag  Vaak word er gedacht als je een uitbundig bloeiende haag plant, deze een heerlijke geur zal hebben. Alleen is dit helemaal niet het geval. Het licht in ieder geval al niet aan de grote van de bloemen. Kleinere bloemen kunnen een veel sterkere geur hebben dan grote bloemen.

Een haag die prettig ruikt is wel het meest aangenaam als je in de tuin wilt zitten. Als je met mooi weer in de tuin gaat zitten en er komt een nare geur van je haag zal dit het plezier al snel bederven. Daarom is het zeker van belang goed uit te zoeken welke geurende haag het beste in jou tuin past. Een geurende haag kan ook prima een groenblijvende haag zijn, een geurende haag is vaak ook een bloeiende haag omdat de bloemen de geur verspreiden. En nog een bij komend voordeel van een geurende haag is, dat ze veel vlinders en bijen aantrekken. Dit zorgt ook nog eens weer vo een levendige tuin.

Om optimaal te genieten van een geurende haag te bieden hebben, is het ook zeker een optie om meerder soorten gemengd te planten. Door er een gemengde haag van de maken geeft hij nog meer uitstraling. Soorten die je prima bij elkaar kunt planten zijn toch wel de boerenjasmijn met zijn kleine witte bloemen die een fel geel hart hebben, die en krachtige geur verspreiden. Een ander heerlijk geurende haagplant is toch wel de bruidsbloem met haar witte bloemetjes. Beide haagplanten hebben maar kleine bloemetjes, maar deze verspreiden toch een sterke geur.

Opvallende Haag.

Wil je voor een opvallendere haag dan kan je kiezen voor de gewone sering. Een snelgroeiende plant met prachtige lilakleurige bloemen in het voorjaar. Op deze bloemen zijn veel insecten dol.

Een veel gebruikte haagstruik is ook wel de vlinderstruik. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren en toch wel bekend om zijn aantrekkingskracht voor vooral vlinders maar ook andere insecten. Ook de vlinderstruik geeft een heerlijke parfum vrij.

Niet iedereen geniet evenveel van een geurende haag. Zo heeft iedereen ook zijn eigen favoriete parfum. Zo geldt dat ook voor je tuin. De ene geur is prettiger voor je dan een ander. Ga zo eerst op ontdekking wat voor jou een prettige geur is. Kijk rond in je buurt, geur is namelijk een zeer persoonlijke iets.

Alle geurende hagen in onze webshop.

Al deze geurende haag struiken kunt u vinden in onze webshop.

Wij leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs. Ook bezorgen wij door heel Nederland en België voor een vast en laag tarief.