Grote struiken

5 nov. 2019

Grote struiken vormen vaak de basis van de tuin. Een grote struik kan het uiterlijk bepalen van je tuin. De zichtlijnen in de tuin kun je aanduiden met grote struiken. Ook kunnen ze diepte geven aan je tuin.

Er is een groot assortiment in grote struiken. Grote struiken geven dan ook direct meer resultaat aan je tuin. Elke struik heeft zijn eigen kenmerken. En zijn dan ook uniek in zijn soort. Bedenk voor dat je gaat planten bepaalde kenmerken die je wil van je struiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat ze groenblijvend zijn. Dit betekend dat ze het hele jaar door groen blijven, dus ook in de winter. Met groenblijvende struiken behoud je de hele winter kleur in je tuin. Of je kiest juist voor bladverliezende struiken. De struiken die hun bladeren in de herfst verliezen geven soms ook de prachtigste herfstkleuren. Dit kan ook een prachtig gezicht geven aan je tuin. Ook kun je kiezen voor een bloeiende struik, denk dan bijvoorbeeld aan de vlinderstruik.

Grote struken voor in de tuin.

Grote struiken kunnen een prachtig gezicht geven aan je tuin. Je kunt met grote struiken er ook voor zorgen dat er het hele jaar een struik in je tuin staat die bloeit.

Ook kun je bij grote struiken denken aan de laurier, conifeer, beuken of de glansmispel. Een grote struik is al een volgroeide struik. Het is geen jong stekje meer. Een grote struik groeit zo hoog en breed. Door te snoeien zijn deze struiken ook prima laag te houden.

Elke grote struik heeft een voorkeur aan een standplaats. Ook al kunnen sommige struiken bijna overal geplant worden. Zo staat de ene struik het liefst beschut, in de zon of liever half in de schaduw. Voor het goed groeien van grote struiken is het ook van belang in welk grondsoort je ze plant. Niet elk grondsoort is geschikt voor alle grote struik. Ook is het belangrijk waar je gaat planten, of daar al eerder een struik heeft gestaan. Zo ja, dan is het verstandig om de grond te verversen. De grond kan namelijk dan arm zijn aan voedingstoffen. Door er bijvoorbeeld potgrond bij te doen geef je de struiken een beter start.

Snoeien van grote struiken.

Ook bij grote struiken is het belangrijk dat er gesnoeid word. Bij het niet snoeien kunnen de struiken verwilderd raken. Er zijn ook soorten struiken die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Het snoeien van grote struik heet dan ook wel vorm snoei. Je hoeft ze niet drastisch te snoeien, maar wel is het belangrijk om de soms strakke vormen er weer in te snoeien. Ook verjongt je struik door snoeien.

Snoei nooit met vorst of op hete zomerse dagen. Hierdoor kan de struik namelijk beschadigen.

Op onlinegroen.nl vind je alle grote struiken, maar ook zeker de kleinere varianten. Wij leveren alleen A- kwaliteit struiken, dit tegen scherpe prijzen!

Wij leveren door heel Nederland en België voor een vast en laag bezorgtarief.