Haag schaduw

12 jul. 2019

Haag schaduw. Niet alle plaatsten waar je een haag wilt planten zijn in de zon, of half schaduw / half zon. Er zijn ook plaatsen waar het volop schaduw is. Deze plekken hebben maar een beperkt zonlicht en dit kan het moeilijker maken om een haag te laten groeien. In een tuin die op het noorden ligt kan het heel lastig zijn om een haag te planten. Dit kan prima. Er zijn meerdere soorten haagplanten die het helemaal niet erg vinden dat ze minder of bijna helemaal geen zonlicht krijgen. En toch zijn dit stevige en prachtige hagen voor in je tuin.

Een bekende haag is toch wel de hulst. De hulst kan prima tegen minder zon, ook is de laurier een prima keuze. Nog een andere haag is de rhododendron. Een snelgroeiende struik die zowel in de zon als in de schaduw prima groeit.

De hulst heeft prachtige donkergroen bladeren die ook nog een prachtig glanzende bladeren. Nadat ze gebloeid hebben komen er rode besjes.

Haag voor in de schaduw.

De Prunus, ook wel de laurierkers genoemd word ook vaak toegepast als haag in de schaduw. het is een stevige wintergroene struik. Ze doen het namelijk ook prima in de schaduw. De prunus heeft het hele jaar donkergroene bladeren die glanzen. De prunus kan wel heel hoog worden. Bijhouden van snoei is wel belangrijk.

Ook een bekende struik voor in de schaduw is de rhododendron. Een opvallende struik. Hij heeft dan ook super mooie glanzende bladeren die ook nog eens wintergroen zijn. Zo behoud je het hele jaar een haag die groen is en privacy geeft. Er zijn vele soorten maar bijna allemaal kunnen ze heel groot worden. Ook staan ze het liefst in zure grond.

Een haag bied je een gevoel van privacy in je tuin. Het schermt je tuin ook af.

Een haag voor in de schaduw kopen kan makkelijk en snel online bij onlinegroen.nl. De drie boven genoemde hagen voor in de schaduw kunt u vinden in onze webshop. Daarnaast hebben we nog veel meer soorten.

Wij leveren alleen A-kwaliteit hagen en dat tegen scherpe prijzen.

Al onze planten en struiken kunnen voor een vast en laag bezorgtarief bij je thuis bezorgd worden!