Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Heg plaatsen

30 sep. 2020

Heg plaatsen is zwaar werk, maar je beleefd lang plezier aan een haag. Een haag biedt namelijk privacy en beschutting en gaat vaak jarenlang mee. Een goede tijd om een haag te planten is in het najaar. De bodemtemperatuur is dan namelijk nog tamelijk hoog, in combinatie met het koelere, vochtige weer is het ideaal voor een goede ontwikkeling van de wortels.

Er zijn veel verschillende soorten haagplanten. Oriënteer je daarom eert voordat je een keuze maakt. Nadat je bepaalt hebt welke haagplant je wilt planten, beslis waar je de haag wilt plaatsen. Het is namelijk niet goed voor de haagplanten om verplaatst te worden.

Graaf een geul die diep genoeg is om de haag in te planten. Het is zeer belangrijk dat de geul diep genoeg is. Wordt de haag namelijk te hoog geplant is de kans op uitdroging groot en gaat de haag dood. Nadat de geul gegraven is kunnen de planten erin gezet worden. Vul het overige gat aan met potgrond. Vooral bij schrale grond is het belangrijk om potgrond toe te voegen, om het aanslaan van de haag te bevorderen. Ook is het belangrijk om bij het planten de haag genoeg water te geven.

Snoei de haag direct ne aanplant om een mooie, dichte haag te creëren. Dit geldt niet voor de coniferen. Deze moet niet direct na aanplanting gesnoeid worden. Door direct te snoeien na aanplant wordt de verdamping beperkt, waardoor de haag sneller aanslaat.