Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Hoe snel groeit een haag

11 mei 2019

Hoe snel groeit een haag. Als je een haag kiest voor je tuin, denk je na over hoe snel de haag zal gaan groeien. Er zijn hagen die heel snel groeien, maar er zijn ook haagsoorten die langzamer groeien voor ze een dichte of hoge haag vormen. Hoe sneller een haag groeit, hoe meer onderhoud hij nodig heeft. Je moet een snel groeiende haag vaker snoeien dan een haag die trager groeit. Een snelle groeier verliest anders zijn vorm en structuur.

Snel groeiende hagen. Als eerste noemen we de laurier. Een goed voorbeeld van een snel groeiende haag. Hij groeit dan ook snel uit tot een prachtige dichte haag. De laurier komt dan ook steeds vaker voor in de Nederlandse tuinen. Het verschilt per soort hoe veel de laurier groeit per jaar. De Portugese laurier groeit ongeveer 15 tot 30 centimeter per jaar. De Caucasica en de Rotundifolia groeien zelfs wel 40 tot 50 centimeter per jaar. In een korte tijd kunt u met deze haagsoorten een natuurlijke erfafscheiding maken. Wel is het van belang dat ze twee keer per jaar gesnoeid worden.

Daarnaast zijn ook de Liguster en de Thuja nog twee snel groeiende hagen. Vooral de liguster is een zeer snelgroeiende haag. Om deze mooi in vorm te houden moet je deze in de groeiperiode elke zes weken bij snoeien. De Thuja groeit met 20 tot 30 centimeter per jaar.

Langzaam groeiende hagen. Er zijn ook hagen die minder snel groeien. het duurt dan net wat langer voor dat je een mooie volle haag hebt. Een voorbeeld is de Taxus of de Laurier Etna. Het zijn prachtige hagen die de inkijk ook tot het minimum kunnen beperken, alleen doen ze er wat langer over om deze dichtheid te bereiken.

Vaak wil je toch in korte tijd een mooie dichte haag om je tuin. Toch kiest lang niet iedereen voor de snel groeiende hagen. Niet altijd passen deze hagen namelijk in je tuin, en is het absoluut niet je smaak. Ook zijn de laurier hagen minder geschikt voor kleinere tuinen. Het zijn struiken die best wat ruimte in nemen.