Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hoge afscheiding tegen inkijk

23 okt. 2021

Hoge afscheiding tegen inkijk.De tuin is een heerlijke plek om veel tijd door te brengen tijdens warme zomerdagen. Wanneer je in je tuin zit te genieten van de natuur wil je natuurlijk privacy hebben. Je kunt voor verschillende soorten afscheiding kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een groene afscheiding te planten.

Veel keuze in groene erfafscheiding.

Er is ontzettend veel verschillende keuze in een groene afscheiding. Je kunt bijvoorbeeld een lauriersoort gebruiken. De standaard laurier, de Rotundifolia is een snelgroeiende groenblijvende en winterharde haag. De Rotundifolia kan je al in hogere maten kopen. Door een hoge maat te kopen betaal je meer maar hoef je geen jaren te wachten om meer privacy te creëren in je tuin. De Rotundifolia is een mooie struik om te zien door zijn glanzende, donkergroene grote bladeren. Hij groeit ongeveer 40 tot 50 centimeter per jaar en groeit daardoor snel dicht. Wanneer je dus snel meer privacy wilt hebben in je tuin is de Rotundifolia een goede optie. Hij groeit niet alleen snel maar is ook nog makkelijk in het onderhoud. En groeit op alle bodemsoorten, behalve wanneer het een kalkrijke grond is. Hij houdt ook niet van natte voeten, maar moet wanneer de haag net geplant is wel dagelijks van water voorzien worden. bij warm weer zelfs twee keer op een dag, ’s ochtends en ’s avonds.

Andere soorten laurier met hoge afscheiding tegen inkijk.

Je hebt ook nog andere soorten laurier die vaak en goed functioneren als hoge groene afscheiding. Zo heb je bijvoorbeeld nog de laurier Caucasica. Dit is ook een snelgroeiende laurierhaag en kan wel 40-50 cm per jaar groeien! Door zijn smalle en opgaande groeiwijze is hij uiterst geschikt om alle hoogtes laurierhaag meet te creëren. Je kunt hem makkelijk snoeien en als je geen hoge haag wilt kun je hem ook laag houden. In het voorjaar en in de late zomer kan de laurier Caucasica witte bloemtrossen vertonen. De beste periode om te planten is tussen oktober en juni. Bij het planten van de laurier Caucasica verschilt het per hoogtemaat hoeveel je er per strekkende meter plant. Bij de kleinere maten, kleiner dat 160 cm kun je er 3 per strekkende meter aanhouden. Bij de maten vanaf 160 cm kun je twee stuks per strekkende meter aanhouden.

Niet alleen verschillende lauriersoorten zijn zeer geschikt om als groene hoge afscheiding te gebruiken. Er zijn ook verschillende soorten coniferen die erg populair zijn om als afscheiding te gebruiken. Maar waarom zou je kiezen voor een conifeersoort? De conifeer is een wintergroene en winterharde haag. De meeste soorten conifeer zijn snelle groeiers en hebben een compacte groei, waardoor ze snel voor veel privacy zorgen.

Zo heb je bijvoorbeeld de Thuja Brabant. De Thuja Brabant is een wilder soort conifeer en is één van de sterkste soorten conifeer. Door zijn meerstammige groei is hij snel zichtdicht en zorgt daarvoor snel voor veel privacy in de tuin. Enkele voordelen aan de Thuja Brabant zijn bijvoorbeeld dat hij het hele jaar door groen blijft en daardoor het hele jaar groen geeft aan de tuin en voor privacy zorgt. Hij verdraagt volle zon maar ook halfschaduw.