Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hoge dichte haag

1 okt. 2021

Hoge dichte haag Een haag die bekend staat doordat hij snel dichtgroeit is de laurier Rotundifolia. De laurier Rotundifolia is een van de meest voorkomende laurier van alle lauriersoorten. Hij wordt vaak gebruikt om snel een hoge en dichte haag te creëren die bijvoorbeeld als erfafscheiding gebruikt kan worden. De laurier Rotundifolia is snel een dichte, hoge haag doordat het een snelle groeier is en doordat hij grote bladeren heeft.

De bladeren van de Rotundifolia blijven het hele jaar door groen. Daardoor heb je het hele jaar een dichte en hoge dichte haag en dus het hele jaar door privacy. In mei kunnen er witte bloemen in de struik verschijnen die veel vlinders aantrekken.

Hoge dichte haag in augustus.

In augustus maken de pluimen van de bloemen plaats voor zwart/rode die erg geliefd zijn bij vogels. De bladeren en besjes zijn giftig dus het is oppassen geblazen met kinderen en huisdieren. Niet alle Rotundifolia’s krijgen bloemetjes en/of besjes. Wanneer je de haag regelmatig snoeit zullen deze niet tevoorschijn komen. Het is het beste om de haag in het voorjaar en in het najaar te snoeien. April en eind september zijn de beste snoeimaanden.

De laurier Rotundifolia is een snelle groeier. Hij kan wel 40-60 centimeter per jaar groeien. De Rotundifolia groeit ook snel in de breedte en wordt daardoor snel een dichte haag.

Je hebt ook nog andere soorten laurier die snel groeien, waardoor je binnen de kortste keren een hoge en dichte haag hebt. Zo heb je bijvoorbeeld ook de laurier Caucasica. De Caucasica is ook een wintergroen en winterhard soort laurier. Alleen heeft deze meer een opgaande groeiwijze en is daarom goed te gebruiken als een wat smallere hoge haag. De laurier Caucasica heeft ook wat spitser en glanzendere bladeren.

Wanneer je iets anders wilt dan de laurierhaag maar wel een wintergroene en winterharde haag wilt, kan de conifeer een goede optie zijn. Er zijn veel verschillende conifeersoorten.

Meer soorten voor een hoge dichte haag.

De Thuja Brabant is één van de populairste conifeersoorten. De Thuja Brabant kan ook goed gebruikt worden als groene erfafscheiding. Hij wordt ook wel de Levensboom genoemd. heeft lichte geelgroene bladeren met een licht bronzen tint in de herfst. De Thuja Brabant is zeer gemakkelijk in onderhoud. Ook deze haag moet je voor het mooiste resultaat twee keer per jaar snoeien. Let bij het snoeien wel op dat je niet tot op het oude hout snoeit. Een conifeer gaat dan niet meer uitlopen. De Thuja Brabant is een wat wilder conifeersoort, vergeleken bij de andere conifeersoorten.

De eerste maanden heeft de Thuja Brabant veel zorg nodig. Dat hebben alle pas geplante hagen en zo ook dus de Thuja Brabant. In de eerste maanden hebben de hagen veel, niet teveel, water nodig. Geef daarom de haag dagelijks water wanneer de zon nog niet, of niet meer, schijnt. Bij warm weer boven de 25 graden kun je het beste ’s ochtends en ’s avonds water geven. Let er bij het water geven op dat je niet alleen de grond natmaakt maar ook even de hele haag water geeft. Wanneer coniferen net geplant zijn kunnen zij bij het aanslaan een beetje verkleuren.

Dit is niet iets om je direct zorgen over te maken, de haag is dan gewoon druk bezig met het aanslaan. Om het aanslaan te vergemakkelijken kun je er voor kiezen om de coniferen te bemesten met daarvoor speciale mest. Het bemesten kun je ongeveer één tot twee keer per jaar doen. Dit is niet noodzakelijk maar kan wel het aanslaan en het groeien bevorderen.