Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Lage heg soorten

23 jul. 2019

Lage heg soortenEr zijn allerlei soorten heggen. Zo heb je soorten die heel snel hoog worden, maar ook soorten die minder snel hoog worden. Een heg is er dus in allerlei soorten en maten. De ene heg dient als een tuinafscheiding, dit zijn vaak de hoge heg soorten. Ook kan je een heg gebruiken voor om een border, rond de voortuin of als een scheidingshaag, dit zijn vaak de lage heg soorten.

Een heg verschilt niet alleen in hoogte maar ook in uitstraling en breedte. Ook heeft elke haag een andere manier van verzorging nodig en de ene heg staat liever in de zon terwijl de ander liever in de schaduw staat.

Een lage heg hoeft niet perse een heg zijn die niet hoog kan worden. Je kunt sommige heg soorten die meters hoog kunnen groeien ook prima kort houden. Je moet de heg dan wel regelmatig snoeien. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de taxus, conifeer of de beukenhaag.

De hedera heg.

De hedera is een klimplant maar kan ook prima gebruikt worden voor een lage heg, hij groeit namelijk niet hoger dan zijn ondersteuning.

Een van nature laag heg soort is bijvoorbeeld de buxus. Een buxus is een ideale struik om een lage heg mee te maken. Door zijn dicht vertakte structuur en zijn kleine blaadjes kan je er prima formele heg mee creëren. Een buxus is ook een struik die makkelijk te snoeien is. Je kunt er zelfs een hele creatieve heg mee maken, een buxus kan namelijk ook prima in vorm gesnoeid worden.

Voor een lage heg kun je ook nog denken aan de heesterganzerik of de bruidsbloem. Dit zijn ook laag blijvende struiken, die ook nog eens prachtig bloeien.

Al deze lage heggen zijn makkelijk en snel te bestellen op onlinegroen.nl. Wij leveren alleen A – kwaliteit struiken.

Als onze heggen worden voor een vast en laag bezorgtarief bij u thuis bezorgd.