Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Moderne haag kopen.

10 dec. 2021

Moderne haag Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om een ‘groene’ tuin te creëren. Het is daarbij belangrijk dat de tuin één geheel wordt. Heb je een klassieke tuin, dan kies je voor een klassieke haag. Maar heb je er juist voor gekozen om een moderne tuin te creëren? Dan kies je natuurlijk voor een moderne haag. Maar welke hagen zijn nou modern? Er zijn zoveel verschillende soorten hagen dat het soms lastig is om een keuze te maken.

De glansmispelhaag
Een haag die tegenwoordig steeds vaker voorkomt in de tuinen is de glansmispelhaag, in het Latijns ook wel de Photinia fras. ‘Red Robin’ genoemd. De glansmispel is een prachtige wintergroene heester. De bladeren van de glansmispel lopen in het voorjaar rood uit en in de zomer zijn ze prachtig groen van kleur. In de maanden mei en juli kunnen er zelfs nog roomwitte bloemetjes aan de struiken komen. Let er wel op dat deze bloemetjes niet altijd aan de struik komen. Deze komen wanneer er niet gesnoeid wordt. Door zijn prachtige groeiwijze en kleuren is het een geschikte haag voor in elke tuin. En ook zeer geschikt voor een moderne tuin. De kleur van de glansmispelhaag is niet het enige voordeel aan een glansmispelhaag. Doordat het een wintergroene en winterharde struik is, geeft hij het hele jaar door privacy in je tuin.

Portugese laurier
Wanneer je liever voor een veiligere haag wilt gaan qua kleur kan de Portugese laurierhaag een goede optie zijn. De Portugese laurier is een lauriersoort, maar het is geen standaard laurier. In tegenstelling tot de ‘standaard’ laurier heeft de Portugese laurier een compactere groeiwijze. Hij heeft kleine, glanzende bladeren. De bladeren zijn ongeveer zes tot twaalf centimeter lang. De Portugese laurier kan in het voorjaar gaan bloeien. Hij krijgt dat prachtige witte, geurende bloemen. De bloemen hebben een sterke geur en kunnen veel vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast is ook deze haag enorm geschikt om meer privacy te creëren in de tuin. Hij is namelijk wintergroen en winterhard. Door zijn compacte groeiwijze is de Portugese laurierhaag vrijwel een zichtdichte erfafscheiding.

De beukenhaag
Wil je een haag die niet groenblijvend is, dan kan de beukenhaag een goede optie zijn. De beukenhaag is een winterharde, bladhoudende haag. In het najaar verdorren de bladeren en worden deze bruin, maar ze blijven wel aan de struik zitten. In het voorjaar maakt de beukenhaag nieuwe verse scheuren aan en dan vallen de oude verdorde bladeren vanzelf van de struik. De beukenhaag is verkrijgbaar in twee kleuren, de rode- en de groene beukenhaag. Het is een prachtige haag die in het najaar prachtige kleuren krijgt.

De ligusterhaag
De ligusterhaag is een wintergroene en winterharde struik. Deze struik is zeer geschikt om mooie strakke haag mee te maken. Hij heeft een groeisnelheid van om en nabij 30 centimeter per jaar. Dat maakt hen een relaties snelle groeier, die binnen korte tijd een hoge, zichtdichte haag kan vormen. De ligusterhaag groeit overal. Toch heeft hij een voorkeur voor een standplaats in de zon of half in de schaduw. Hij heeft voldoende aan minimaal 4 uur volle zon op een dag. De ligusterhaag houdt niet van natte voeten. Let daar op tijdens het planten. De voordelen van de ligusterhaag zijn dat de haag een hoge aantrekkingskracht voor vogels heeft. Door zijn groeivorm kunnen de vogels gemakkelijk een fijn nestje maken in de haag. Dat maakt uw tuin gelijk diervriendelijk. let er wel op dat de bladeren giftig kunnen zijn voor andere dieren.