Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Mooiste coniferen

2 mrt. 2020

Mooiste coniferenEen conifeer is een struik die prima geschikt is voor het maken van hagen. Een conifeer is een poosje uit het tuinbeeld verdwenen, maar je ziet hem steeds vaker terug komen in de tuinen. Vooral voor een haag word er weer steeds vaker gekozen voor een mooie conifeer. Je kunt zeggen dat ze een tijdje uit de mode waren, maar nu een comeback maken. Coniferen zijn er in verschillende kleuren en soorten te krijgen. Het voordeel van een conifeer is dat ze groen blijven in de winter, en zo u privacy kunnen garanderen. Ook verliest je tuin door een conifeer in de winter niet zijn kleur. Je hebt zowel groene, gele als blauwe coniferen. Zo is er altijd een soort dat bij u in de tuin past. Er zijn honderden soorten coniferen. Niet elke conifeer is geschikt voor een haag. Voor een haag moet de conifeer vrij snel een dichte haag kunnen vormen. Ook moeten ze goed bestand zijn tegen regelmatige snoei.

Bekende soorten.

Bekende soorten zijn toch wel de Thuja Brabant, Thuja Smaragd, Chamaecyparis law en de Cupressocyparis leylandii. De thuja soorten zijn over het algemeen sterke coniferen. Ze worden dan ook veelvuldig gebruikt voor een haag. De thuja Brabant is een van de meest voorkomende soorten die gebruikt word voor een haag. Hij staat bekend om zijn gele of bronzen verkleuring in de winter. Dit moet wel je smaak zijn, niet iedereen zal dit mooi vinden. In de winter zal de thuja Brabant ook een deel van zijn groen verliezen. Hij is dan in de rui. Hij word niet kaal maar verliest het oude, zodat hij in het voorjaar weer mooi kan uitlopen.

Dit soort is een snelle groeier. Hierdoor kun je snel een dichte haag realiseren. Ook de thuja Smaragd word voor hagen gebruikt. Het is een smaller soort. Hij heeft een opgaande en compacte groei. Het voordeel hiervan is dat hij niet heel snel groeit en er dus niet heel vaak gesnoeid hoeft te worden. Het kan dus even duren voordat het een volle haag is, maar als hij dicht gegroeid is heb je zeker een mooie haag. Vooral alle thuja soorten is een positief eigenschap dat ze vochtige grond verdragen.

Coniferen met kleur.

Chamaecyparis coniferen zijn in een blauwe en een gele variant. Dit soort houd niet van klei grond, hij groeit liever in zure voedzame zandgrond. Ook staan ze liever op een beschutte plek. De bladstructuur is een stuk fijner dan bij de thuja soorten. Het blauwe soort zie je vaker. Het is een snelgroeiende conifeer. Je kunt er snel een prachtige blauwgrijze haag van maken. De Chamaecyparis is wel een gevoeliger soort dan de andere coniferen. Ze zullen eerder last hebben van wortelrot of schimmels. De leylandii valt onder één van de snelst groeiende coniferen. Ze kunnen soms zelfs een meter per jaar groeien.

Hij heeft een heel open groei, die snel op hoogte is. Hij is dan alleen nog lang niet vol. Je moet dit soort dus echt met snoei blijven bij houden. Ook dit soort is gevoeliger voor schimmels. Wat je zeker weet als je voor dit soort kiest dat je veel onderhoud aan de haag moet plegen. Het voordeel is dat hij prima op kleigrond gedijt, en ook nog eens goed tegen wind kan. Hij zal dus niet dood gaan van wind, maar het is wel een struik die makkelijk omwaait, dit komt door zijn oppervlakkige wortelgestel. Dit is een reden om er geen te hoge haag van te maken. Al deze conifeer soorten zijn te vinden in onze webshop: onlinegroen.nl.

Wij bezorgen door heel Nederland* en België voor een vast en laag bezorgtarief. *met uitzondering van de Wadden Eilanden.