Prunus struik

16 apr. 2019

Prunus struik beter bekend als de laurier is een prachtige struik met het hele jaar door groene bladeren. Het hele jaar blijft deze struik mooi en groen. De bladeren zijn glanzend van kleur en de struik heeft een statige vorm. De bladeren zijn wat smaller en zijn zeer decoratief. De prunus is een compacte groeier. Het is ook een wintergroene heester.

De prunus struik word vaak als afscheiding gebruikt. Er kan dan ook een prachtige haag van deze struiken gemaakt worden. De prunus is dan ook een echte blikvanger voor in de tuin. Je kunt deze struiken ook prima gebruiken voor vorm snoei. Je kunt ze prima in een bol, kegel of blok vorm snoeien.

De prunus groeit het beste in volle en grond. Ze kunnen bijna overal groeien, zelfs op schrale en droge grond. Als de bladeren van de struiken geel worden kun je ze bemesten.

Het is een sterke plant, die als je hem qua snoei bij houd jaren mee vooruit kunt. De prunus kun je prima snoeien. Een laurier kan namelijk wel 100 jaar oud worden. Laat je een laurier maar groeien dan kan hij ontzettend hoog en breed worden.

Een laurier zal muizen op afstand houden. Muizen houden namelijk niet van de geur van laurier. Deze geur komt vrij als je over de bladeren wrijft.

De prunus is naast een wintergroene plant ook een winterharde plant.

Bij onlinegroen.nl kun u snel en makkelijk de prunus online bestellen. Wij bezorgen binnen 5 werkdagen bij u thuis. Dit tegen een vast en laag bezorgtarief door heel Nederland en België