Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Rode haag kopen

2 nov. 2021

Rode haag/ Ondanks dat er heel veel verschillende soorten groene hagen zijn en je daarin heel veel variatie hebt, zijn sommige mensen toch uitgekeken op de groene hagen. Wanneer je bent uitgekeken op een groene haag is er altijd nog een rode haag. Er zijn verschillende rode struiken die je als rode haag kunt planten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de glansmispel dit is een zeer populaire wintergroene en winterharde struik.

De rode haag bijvoorbeeld de Glansmispel.

De glansmispel is een prachtige solitaire struik die zeer geschikt is om een haag te creëren. De bekendste glansmispel is de ‘Red Robin’. De glansmispel is een sterke haagplant die goed is opgewassen tegen fel zonlicht. Wanneer ze in de felle zon geplaatst worden is dat dan ook geen enkel probleem. In het voorjaar loopt de plant uit met prachtig felrood blad. Hoe vaker de glansmispel gesnoeid wordt, hoe roder hij van kleur wordt. In de zomer is het blad donkergroen. De glansmispel groeit niet heel snel en hoeft daarom twee keer per jaar gesnoeid te worden, In het voorjaar en in het najaar. Doe dit op een dan wanneer het niet vriest maar waarop de zon ook niet sterk schijnt. Wanneer de glansmispel niet gesnoeid wordt verschijnen er witte bloemen tussen mei en juli.

Andere soorten rode haag.

Naast de glansmispel is de rode beukenhaag ook een prachtige rode haag. De rode beukenhaag is echter geen groenblijvende haag. In de winter behoudt de rode beukenhaag wel zijn rode, ronde bladeren met golvende randen, maar deze verdorren. In het voorjaar lopen de nieuwe bladeren uit en vallen de oude, verdorde bladeren uit. Wanneer het in de winter erg hard waait kunnen de bladeren eerder afvallen en kan de haag kaal worden voordat deze opnieuw uitloopt. De rode beukenhaag groeit vrijwel overal en is heel eenvoudig zelf te planten. Let er bij het planten op dat je een bodemverbeteraar gebruikt. Hiervoor moet je de beukengrond gebruiken. In de beukengrond zitten bepaalde schimmels die de beuk nodig heeft om voedingsstoffen op te kunnen nemen. Bij het planten van een beukenhaag mag de beuk niet te diep geplant worden. Alleen de wortels moeten in de grond. Je kunt de beukenhaag in een enkele rij maar ook in een dubbele rij planten. Wanneer je gelijk een dikkere haag wilt hebben kun je ervoor kiezen om een dubbele rij te planten. Bij een enkele rij kun je er vijf per strekkende meter planten en bij een dubbele rij gebruik je er 9 per meter.

Naast de glansmispel en de rode beukenhaag is er ook nog de Portugese laurierhaag. De Portugese laurier is een wintergroene en winterharde haag. De Portugese laurier wordt ook wel de rode laurier genoemd. In het voorjaar kunnen de bladeren van de Portugese laurier namelijk tijdens het uitlopen een rode gloed geven. Hoe meer de Portugese laurier gesnoeid wordt, hoe roder de bladeren uitlopen. In de zomer verkleuren de rode bladeren dan weer naar groene bladeren. De Portugese laurier is een laurier die uitstekend geschikt is om als haag te gebruiken.