Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Slanke conifeer

28 mei 2019

Slanke conifeer kopen. Er zijn ontzettend veel soorten coniferen. Er bestaan zo’n 600 soorten. Coniferen zijn een veel gebruikte struiken. Coniferen zijn prachtige groenblijvende struiken. Het hele jaar door behoud hij zijn vorm en kleur. Een conifeer is er in verschillende maten, vormen en kleuren. Daarnaast zijn coniferen ook ontzettend sterke struiken. Ze hebben bijna nooit last van insecten, schimmels of snoeiwonden. Ze zijn daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Zo heb je ook slanke en wat fijnere coniferen. Deze zijn uitermate geschikt voor de wat kleinere tuinen of rotstuinen. Ook zijn deze slanke coniferen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een goed voorbeeld voor een slanke conifeer is de Juniperus. Hij heet een zuilvormig accent en word ook wel de jeneverbes genoemd. De Juniperus word zo’n 3 meter hoog en 75cm breed.

Ook heb je de boomversie, de Chamaecyparis. Dit is geen snel groeiende conifeer maar wel een prachtig slanke conifeer. Ook een zuilvorm. Na tien jaar zal hij ongeveer 2.5 meter hoog zijn. Deze slanke conifeer is grijsgroen van kleur en goed winterhard. En krijgt sneeuwwitte scheuten. Hierdoor ziet deze struik er enigszins gevlekt uit. Deze struik word ook tussen de 50 á 75 cm breed.

Hoeveel snoei heeft een slanke coniferen nodig.

Slanke coniferen hebben maar weinig snoei nodig. Je snoeit vaak in het begin van juni de jonge scheuten licht terug. Zo blijf je de slanke vorm behouden. Voor alle coniferen geld dat je alleen in het groene mag knippen. Knip dus nooit in het oud, bruine hout. Je struik zal dan namelijk geen nieuwe scheuten aanleggen. En zo ontstaan er kale plekken.

Bij de oudere coniferen kunnen de onderste takken soms bruin worden. Dit word meestal veroorzaakt door een te droge grond. Coniferen houden niet van droge voeten. Zorg in droge periodes voor wat extra water.

Onlinegroen heeft meerdere soorten slanke coniferen. Deze zijn makkelijk en snel online te bestellen. De bestelling kan voor een vast en laag tarief bij u thuis bezorgd worden.

Wij, onlinegroen leveren alleen A – kwaliteit struiken.