Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Taxus heggen

2 okt. 2019

Taxus heggen is een groenblijvende struik. Dit betekend dat hij het hele jaar door groen blijft. Hierdoor uitermate geschikt voor een tuin afscheiding. Hij geeft je namelijk het hele jaar door privacy en ook nog eens beschutting wanneer je in je tuin zit. De taxus heeft korte donkergroene naalden, die heel dicht op elkaar groeien.

De taxus is een super sterke struik, en een struik die ook zeer winterhard is. Het enige waar hij niet tegen kan is natte voeten. De wortels van struiken die in te vochtige grond staan zullen dan ook afsterven, en daarna zal je hele struik dood gaan. Voorkom dit door de struiken in goed vocht doorlatende grond te planten. Voor het beste resultaat ook nog kalkhoudende grond.

Onderhoud van de Taxus haag.

Het onderhoud van een taxus heg is makkelijk, het is een onderhoudsvriendelijke heg. Hij is dan ook prima smal te houden. Dit komt omdat het een langzaam groeiende heg is. Hierdoor heb je minder snoeiwerk. De snoei die je toepast verdraagt hij goed. Je kunt een taxus zelfs terug snoeien tot op het oude hout. Bij alle andere conifeer soorten kan dit niet! De taxus is dan ook het enige soort waarbij dit kan. Het beste is om in April, net na de vorst, en in september te snoeien. Hierdoor hou je een strakke haag.

De taxus geeft jou tuin een klassieke uitstraling maar tegelijk ook een luxe uitstraling. Er zijn verschillende soorten taxus heggen. De meeste bekende is toch wel de taxus baccata. Het is een langzaam groeiende coniferensoort. Doordat hij langzaam groeit is hij een stuk duurder in aanschaf dan een snelgroeiende conifeer, zoals bijvoorbeeld de Thuja Brabant.

Meestal worden ze geleverd met kale wortels of kluit in de periode Oktober tot Maart, hier tussen in worden ze met pot geleverd. Ze worden in pot geleverd omdat het dan warmer is en met een pot kunnen de struiken beter hun vocht bij de wortels houden.

Een taxus-heg kun je bij ons kopen. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken. Al onze producten bezorgen wij voor een vast en laag bezorg tarief door heel Nederland.