Venijnboom

8 nov. 2019

Venijnboom kopen. Deze wordt ook wel de taxus baccata genoemd. Het is een sierlijke boom. Die ook zeker geschikt is voor snoeivorm. Zijn sierlijkheid komt vooral door zijn platte geveerde naaldstand. Als je de venijnboom niet snoeit kan hij zomaar 10 meter hoog worden. De sierwaarde van de venijnboom is hoog. Dit komt niet alleen door zijn naaldstand maar ook door zijn donkergroen gekleurde bomen. De venijnboom is een wintergroene boom. Dit betekend dat hij het hele jaar door groen blijft.

De venijnboom is een langzaam groeiend boom. Al kan hij uiteindelijk wel een hoogte van 20 meter bereiken. Daarnaast kan de venijnboom ook zeer oud worden.

Over de Venijnboom.

De venijnboom heeft wel giftige rode besjes. Alleen de harde pit is giftig. Het vruchtvlees is niet giftig. Dit is alleen bij de vrouwelijke variant. Ze komen uit groene vrijwel onzichtbare bloemen. De mannelijke variant krijgt geen besjes.

De venijnboom kun je ook als haag toepassen. Hij geeft een prachtige groene haag die het hele jaar door groen blijft. Om hem mooi strak te houden moet hij twee keer per jaar gesnoeid worden. Het beste kun je dit in Juni een keer doen en in September. Zo blijft het een nette haag.

Snoeien in vorm.

De venijnboom kun je ook in vorm snoeien. Als je hem in vorm snoeit moet je dit ook twee keer per jaar bij houden om hem in vorm te houden. Snoei niet als de zon volop schijnt.

Onlinegroen levert alleen A-kwaliteit venijnbomen.

Wij bezorgen tegen vast – laag bezorgtarief door heel Nederland en België.