Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Welke haagplanten

13 feb. 2020

Welke haagplanten Er zijn ontzettend veel soorten haagplanten. Er zijn een aantal haagplanten die zeer geschikt zijn voor een haag. Deze kom je dan ook het vaakst tegen in de Nederlandse tuinen. Elke haagplant heeft zijn eigen kenmerken/eigenschappen. Een voorbeeld van zo kenmerk kan zijn vorm zijn, maar ook zijn kleur of geur. Niet iedereen zal de zelfde keus maken voor haagplanten. Welke haagplanten je kiest ligt toch aan je persoonlijke smaak en aan je budget. Ook moet je nadenken over wat je wilt.

Bladhoudende of bladverliezende ?

Wil je een bladhoudende of bladverliezende haagplant. Het grote verschil tussen deze twee soorten is dat ze of het hele jaar hun bladeren behouden, ook in de winter of dat ze in de winter hun bladeren verliezen.

Wil je het hele jaar een groene haag, of een haag die je privacy bied in je tuin, dan kun je het beste kiezen voor een bladhoudende haagplant. Bij een haagplant die zijn bladeren behoud kun je denken aan de Laurier of de Taxus. Vind je het prima dat de haagplanten in de winter hun bladeren verliezen doordat je misschien wel meer zonlicht in je kamer kunt krijgen hierdoor, dan kun je kiezen voor de meidoorn of de hazelaar. Ook kun je, je nog afvragen of je een strakke haag wilt of een meer wat lossere. Een losse haag heeft vaak net wat meer ruimte nodig om te groeien.

Een strakke haag kun je prima in vorm snoeien. Voor een strakke haag kun je denken aan de buxus of de haagbeuk. Daarnaast zit er nog verschil in het groeien. De ene haagplant groeit namelijk veel sneller dan de andere haag plant. Een snelgroeiende haagplant heeft als voordeel dat je snel een mooie volle haag kunt creëren. Ook geeft een snelgroeiende haagplant al vrij snel privacy. Hierbij kun je denken aan de Prunus Lusitanica Angustifolia. Nadeel van een snel groeiende haagplant is dat hij goed bij gehouden moet worden qua snoei. De Taxus of de Thuja Brabant staan bekend om hun langzamere groei. Voordeel van de langzaam groeiende haagplanten is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn.

Standplaats van welke haagplant.

Als laatste is de standplaats nog belangrijk. Waar gaat u de haag planten. Er zijn namelijk haagplanten die heel graag in volle zon staan, terwijl een ander soort veel liever in de schaduw staat. Kijk dus goed naar de plek waar je de haagplanten gaat planten. Nu kunt u makkelijk en snel online kiezen welke haagplant het beste bij u past. Op onlinegroen.nl vind u al onze haagplanten. Wij bieden ze aan tegen scherpe prijzen!