Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Wintergroene haagplanten

22 sep. 2021

Wintergroene haag planten Er zijn veel verschillende soorten haagplanten. De laurier en de portugese laurier is een wintergroene en winterharde struik en is een zeer snelle groeier. Wanneer je de laurierhaag smal wilt houden dien je dan ook twee keer per jaar te snoeien. De Portugese laurierhaag hoeft daarentegen maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. De laurier is een haag die weinig onderhoud nodig heeft. Daardoor is het een zeer populaire haag in Nederland en zie je steeds vaker dat er een laurierhaag als erfafscheiding gekozen wordt om de tuin groen te houden.

Meer over de wintergroene haagplanten.

De laurierhaag wordt vaak gekozen als erfafscheiding mede doordat hij zo’n snelle groeier is. Ook zou een conifeer en een taxus gekozen kunnen worden. Een laurier is een haag snel dichtgegroeid en heb je sneller de gewenste privacy. De Portugese laurierhaag groeit een stuk langzamer dan de gewone laurierhaag. De Portugese groeit ieder jaar tussen de 15-30 centimeter. Echter kan de Portugese laurierhaag een stuk hoger worden dan de gewone laurierhaag. Wanneer je de Portugese laurierhaag als erfafscheiding wilt heb je wel iets meer geduld nodig om meer privacy te creëren dan bij de gewone laurierhaag. Dat komt doordat de Portugese laurierhaag dus minder snel groeit, maar dat komt ook doordat hij fijnere bladeren heeft dan de gewone laurierhaag. Doordat de bladeren van de Portugese laurierhaag wat kleiner en donkerder zijn heeft hij een luxueuzere uitstraling. De bladeren van de Portugese laurier haag hebben ook een subtielere glans.

Meer voordelen voor een wintergroene haag.

Nog een voordeel aan de Portugese laurier is dat door zijn langzame groei, hij minder onderhoud nodig heeft. Wanneer je hem niet snoeit kan de Portugese laurierhaag witte bloemetjes krijgen. Dit zal niet elk jaar het geval zijn en zal maar zelden voorkomen.

De laurier caucasica is ook een goede optie om als smal blijvende laurierhaag te gebruiken. Dit is net zoals de Portugese laurierhaag net een ander soort laurier dan de standaard laurier. De bladeren zijn namelijk net zoals bij de Portugese laurier ook wat smaller en wat donkerder van kleur dan de standaard laurier. De laurier Caucasica is heeft een hoge groeisnelheid. Wanneer er vaak genoeg gesnoeid wordt is ook de laurier Caucasica zeer geschikt om als smalle laurierhaag te gebruiken. De laurier Caucasica is minder goed bestand tegen vorst dan de Portugese laurierhaag.

In principe kunnen alle soorten laurier gebruikt worden voor een wintergroene haag. De Portugese laurierhaag is het makkelijkst om te gebruiken als smalle haag door zijn compacte groei. Maar zolang je de laurierhaag bijhoudt kan elke laurier gebruikt worden als smalle haag. Sowieso eerste jaar hebben de stuiken meer onderhoud nodig dan later. Wanneer de struiken net geplant zijn hebben ze dagelijks water nodig en bij warm weer zelfs twee keer op een dag.

Onderhoud aan de hagen.

Het beste om te sproeien is ’s ochtends en ’s avonds wanneer de zon nog niet of niet meer schijnt. Wanneer je gaat sproeien is het noodzakelijk om de hele haag nat te sproeien. Wanneer de hele plant nat gesproeid wordt vergemakkelijkt dat het aanslaan van de struik, omdat hij minder moeite hoeft te doen om het water uit de grond te halen. Het is natuurlijk ook noodzakelijk om de grond goed nat te houden. Kijk wel uit dat je de grond niet te nat maakt. De laurierhaag heeft namelijk een hekel aan natte voeten en zal het dan niet overleven.