Alternatieve haag

8 nov. 2019

Alternatieve haag kopen. Vaak kiezen mensen voor een standaard haag. Vooral de conifeer, laurier, beuken of taxus. Deze vier soorten zijn ook de meeste gebruikte struiken voor een haag. Ze zijn er dan ook in allerlei maten, en in voor elke prijs is er dan wel iets te verkrijgen.

Tegenwoordig willen mensen steeds meer een alternatief en het liefst een modernere haag. Siergrassen heeft dan ook een uitgebreid assortiment. Hiermee kun je de tuin en je haag een hele nieuwe look geven. Ze worden dan ook steeds populairder.

Maar wat als je liever wat anders wilt. Een alternatief voor de standaard keuzes van de meeste mensen. Een niet veel gebruikte struik als haag is het siergras. Het is dan ook echt iets anders, maar een prima alternatief voor een haag. Je ziet het bijna nooit, maar er zijn een paar siergrassen die hier prima geschikt voor zijn.

Siergras als Alternatieve haag.

Siergras is de laatste jaren veel belangrijker geworden in de Nederlandse tuinen. Ze geven tuinen een veel meer exotische en rustieke uitstraling. Je kunt ook met siergrassen een heel kleurenspel in je tuin creëren.

Als eerste soort siergras heb je het struisriet. Hiermee kun je heel makkelijk een haag creëren. Het struisriet groeit namelijk steil rechtop. Het is een gras wat niet hoger word dan 120-160 cm. In de zomer krijgt dit soort prachtige beige pluimen. In de herfst verkleuren de halmen naar prachtig goudgeel. In de winter is dit soort minder strak en ook kun je er dan door heen kijken. De bladeren sterven namelijk in de winter wel af. In het voorjaar zit je tijdelijk zonder haag, want dan snoei je het struisriet af tot vlak boven de grond.

Groenblijvende haag

Wil je toch liever een haag die het hele jaar door groen blijft dan kun je nog kiezen voor bamboe. De bamboe is ook een onder deel van de grassen familie. In het bijzonder is de Fargesia geschikt als een groenblijvende haag. Dit soort woekert ook bijna niet. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een overwoekerde jungle. Een ander voordeel aan bamboe is, dat je ze in vorm kun snoeien. Dit moet je qua snoei wel bij houden. Meestal is twee keer per jaar voldoende. Hij is net zo makkelijk te snoeien als een conifeer of laurier. En met snoeien kan je er prima een strakke haag van maken. Je kunt dus prima een haag van 1 meter hoog maken met de bamboe.

Siergras bloeit meestal pas laat in het seizoen. Hierdoor krijgt je tuin met deze grassen nog een prachtig gezicht aan het einde van het seizoen. Daarnaast kunnen de siergrassen ook het geluid in je tuin bepalen. Zo kunt u al uw zintuigen gebruiken in de tuin. Je ziet, je ruikt, je voelt en je hoort ze!

Siergrassen zijn makkelijk en snel online te bestellen bij onlinegroen.nl. Ook de meer standaard hagen zijn hier te bestellen.

Wij bezorgen dit door heel Nederland en België tegen een vast en laag bezorgtarief. Nog vragen kijk hier.