Gemengde haag

16 dec. 2019

Gemengde haag. Meestal kiezen mensen voor een haag van een soort haagplanten. Allemaal hetzelfde. Het geeft een rustig beeld, maar het kan ook saai overkomen of zelfs massief. Dit is dan ook een reden dat steeds meer mensen kiezen voor een gemengde haag. Je ziet ze dan ook steeds vaker rondom tuinen, in parken of andere groene omgevingen.

Een gemengde haag geeft dan ook een informele uitstraling, maar toch ook een unieke uitstraling. Hij geeft dan ook veel meer sfeer dan de standaard hagen. Om een gemengde haag te maken, is het wel handig om soorten te kiezen die goed bij elkaar passen. Het is namelijk belangrijk te kijken naar de wensen van de haagplanten. Ze moeten qua groeiomstandigheden en groeivorm wel bij elkaar passen. Zo kan is de ene struik een bloeiende haag of een groenblijvende haag. Zo kan je ook nog de bladverliezende haag hebben. Het is goed om hier over na te denken zodat de door jou, voor oog hebbende haag wel goed uit de verf komt.

Kiezen voor gemengde haag.

Zo kan je kiezen voor gemengde haag die vogels en bijen aantrekt, maar je kan ook kiezen voor een inbraak werende haag. Zo heb je ook nog lage haag die tevens bloeit of een gemengde haag die hoog is en wintergroen.

Een voorbeeld van een wat hogere gemengde haag die zijn bladeren behoud is de beukenhaag. Hierbij kun je de rode en groene gebruiken. Ze hebben de zelfde eisen en groeien even snel. Hierdoor zijn ze prima geschikt voor 1 haag.

Voor een haag die de vogels en bijen aantrekt zou je kunnen kiezen voor de meidoorn en de haagbeuk. Een prima combinatie die jou laat genieten van de vogels in je tuin.

Voor een gemengde haag die inbraak werend is kun je de zuurbes, meidoorn en de hondsroos gebruiken. Deze struiken houden ongenode gasten en dieren buiten je tuin. Zo kun je rustig genieten in je tuin. Het zijn wel bladverliezende soorten.

Soorten hagen.

De taxus en de laurier kunnen prima samen worden gebruikt voor een gemengde haag die groenblijvend is. Het hele jaar geeft deze haag een prachtige groene uitstraling. Hij geeft jou dus het hele jaar door privacy.

Al deze struiken zijn te bestellen bij onlinegroen. Wij leveren tegen een scherpe prijs. Ook bezorgen wij door heel Nederland en België voor een vast en laag bezorgtarief.