Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Kleine coniferen

5 mrt. 2020

Kleine coniferen zijn er in vele maten en soorten. De meeste bekende soorten zijn toch wel de Thuja, de taxus en de Chamaecyparis. Hier word dan ook het snelst aan gedacht. Alleen zijn deze soorten ook weer onder verdeeld. Zo zijn er meerdere soorten van de Thuja bijvoorbeeld de Thuja Brabant of de Thuja Smaragd. Het is dus een struikensoort die heel divers is. Er zijn namelijk ruim 600 soorten.

Kleine dwergconiferen.

Ook zijn er dwergconiferen. Deze zijn minder bekend maar kunnen prima tot hun recht komen in de tuin. Vooral in de wintermaanden als alles kaal en dor is. Een dwerg conifeer ook wel de kleine coniferen genoemd zijn ontstaan door mutaties of door een vergroeiing van het hoofdsoort. Een vergroeiing kan ontstaan door een infectie of een schimmel maar ook door een begrensde mutatie aan een tak.

Nu kun je kiezen voor een dwergconifeer omdat hij van zichzelf al klein is en blijft, maar je kan ook prima voor de Thuja Smaragd gaan. Dit soort groeit in tegenstelling tot andere conifeer soorten traag. De Thuja smaragd staat ook wel bekend als de levensboom. Het is een prachtige conifeer met donker groene twijgen. Hij heeft een hele fijne structuur. Hierdoor kun je als je een kleine conifeer koopt een prachtig kleine haag mee maken. Door kleine coniferen te gebruiken is het nog makkelijk om ze bij te houden. Om ze klein te houden moet je namelijk wel de snoei bij houden. Het liefst twee keer per jaar. Dit is beter voor de vorm van de kleine coniferen maar ook voor de kwaliteit. Dit soort conifeer is zeer winterhard. Om van de kleine coniferen een haag te maken zul je er meer per strekkende meter nodig hebben dan je grotere maten neemt. Bij kleine coniferen van 30-40 cm heeft u er ongeveer 5 per strekkende meter nodig.

Kleine coniferen bestellen bij Onlinegroen.

Kleine coniferen, en de grotere maten kunt u het beste planten in de periode tussen oktober en juni. Om de kluit van de coniferen zit een netje. Dit is een biologisch afbreekbaar netje, en deze zal na verloop van tijd worden opgenomen door de grond. Coniferen zijn een uitstekende keuze als u graag een wintergroene tuin wilt. Het ideale aan coniferen is dat ze niet kieskeurig zijn. Ze staan wel graag in normale tuingrond maar verder stellen ze maar weinig eisen om te kunnen groeien. Ook kun je ze prima snoeien. Bij de Thuja soorten kun je niet terug snoeien tot het kale hout. Ze zullen dan namelijk niet meer uitlopen.

Coniferen laten bezorgen.

Coniferen kunt u makkelijk en snel online bestellen bij Onlinegroen.nl. Wij proberen alle bestellingen binnen 5 werkdagen te bezorgen. Wij bezorgen in heel Nederland (met uitzondering van de Wadden Eilanden) en België voor een vast laat bezorgtarief.