Ondoorzichtige haag

10 apr. 2019

Ondoorzichtige haagdie meer prive geeft in de tuin. Dit om zicht van de straat of de buren te verminderen. Een haag kies je voor langere tijd en/of omdat de bestaande haag aan vervanging toe. Er zijn ontzettend veel soorten die ondoorzichtig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de laurierhaag of een coniferenhaag. Het zijn twee hagen die het hele jaar door groen blijven en hun bladeren/naalden behouden.

Voordat je een haag gaat planten bedenk je hoe hoog de haag moet worden, welke kleur de bladeren van je haag moeten hebben en hoeveel tijd je aan onderhoud wilt besteden.

Om privacy in je tuin te kunnen garanderen moet je kiezen voor een ondoorzichtige haag, en die dat ook het hele jaar blijft. Een wintergroene struik kan dit namelijk garanderen. Bedenk ook tot welke hoogte je dit wilt hebben en hoe snel.

Een haag kan je tuin domineren, het heeft in ieder geval een belangrijke functie in je tuin. Denk daarom ook na over de kleur van de bladeren. Wil je het donkergroen of liever licht groen.

Je hebt ook de rode beuk maar deze is in de winter niet geheel dicht meer. Hij behoud namelijk zijn verdorde bladeren. Hierdoor is de inkijk wel gefilterd maar niet geheel dicht.

Daarnaast moet je ook een ondoorzichtige haag snoeien. Meestal moet je een haag twee keer per jaar snoeien. In het voorjaar het grote werk en in het najaar nog iets bij snoeien om de haag winter klaar te maken.

Wij onlinegroen.nl verkopen meerdere ondoorzichtige hagen, ook wel de wintergroene genoemd. Bestellen kan gemakkelijk en snel online.

Wij bezorgen door heel Nederland en België binnen 5 werkdagen, voor een vast en laag bezorgtarief.