Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Rode laurier

22 jan. 2020

Rode laurier. Een Portugese laurier, word ook wel rode laurier genoemd. Dit is een struik die uitstekend geschikt is voor een haag. Doordat hij wintergroen is, geeft hij het hele jaar beschutting en privacy in je tuin. De bladeren kunnen bij het uitlopen een rode gloed geven. De bladeren geven een luxueuze uitstraling, doordat ze prachtig glanzen. De bladeren van een Portugese laurier zijn zes tot wel twaalf centimeter lang.

Een losstaande Portugese struik krijgt witte kleine bloemen, bij een haag kan het ook voorkomen maar is de kans een stuk minder. Deze bloemetjes verspreiden een hele sterke geur. Op deze geur komen veel vlinders en bijen af. Als de struik heeft gebloeid krijgt de struik besjes. De besjes zijn weer een aantrekkingskracht voor de vogels.

Rode portugese laurier struik.

Een Portugese laurier is een dicht en compact groeiende struik. Hierdoor is hij ook uitermate geschikt voor een haag. En doordat hij ook nog eens wintergroen is, geeft hij zowel in de zomer als in de winter een prachtige groene haag.

Nog een voordeel van de Portugese laurier is, dat hij op elk grondsoort kan groeien. Het enige waar deze struik niet tegen kan is natte voeten. Hij kan zowel in de volle zon, half in de schaduw maar ook volledig in de schaduw geplant worden. Hij moet alleen wel beschut staan. Doordat de Portugese laurierhaag geen snelle groeier is, hoef er niet vaak gesnoeid te worden. Eén keer per jaar is dan ook voldoende. De beste tijd is in Maart, je kunt dan te lange scheuten of takken weer in vorm snoeien. Door te snoeien zullen er geen bloemen gaan bloeien of besjes groeien. Voor een struik met felrode bladeren kun je kiezen voor de Photinia Fraseri ‘Red Robin’. Dit is ook een populaire struik. Vooral ook omdat hij wintergroen is.

In het voorjaar loopt deze struik uit met felrode bladeren. Dit komt door de snoei, dus hoe meer u de struik snoeit hoe roder hij weer uitloopt. De nieuwe scheuten lopen namelijk felrood uit. In de zomer verkleuren de bladeren naar donkergroen. De ‘Red Robin’, ook wel de glansmispel genoemd, is een langzaam groeiende struik. Eén keer per jaar een snoeibeurt is voldoende voor de struik. Dit kun je het beste vroeg in het voorjaar doen, na de nachtvorsten. Je kunt altijd in September nog een keer bij snoeien zodat de haag weer strak de winter in gaat.

Snoeien van de rode struiken.

Snoei je de glansmispel niet dan verschijnen er in mei schermen met witte bloemen. Het nadeel van niet snoeien is dat er weinig nieuwe scheuten zullen groeien, en er minder fel rode uitloop van bladeren zal zijn. In de winter verkleuren de bladeren naar bruin/rood.

Zowel de Portugese laurier als de Glansmispel bieden wij in onze webshop aan. Wij leveren kwaliteit struiken voor een scherpe prijs. Wij leveren door heel Nederland en België voor een vast – laag bezorgtarief.