Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Smalle laurier

23 sep. 2021

Smalle laurier haag. Een andere populaire wintergroene en winterharde haag is de laurier.  Dit is een smalle plant. Als deze goed wordt gesnoeid. Van de laurierhaag zijn er net zoals bij de coniferenhaag veel verschillende soorten. De ‘standaard’ laurier is de laurier Rotundifolia. De Rotundifolia is de bestverkochte laurierhaag en is in veel verschillende hoogtes verkrijgbaar. De Rotundifolia staat bekend als een snelle groeier. Doordat de Rotundifolia zo’n snelle groeier is, is hij zeer geliefd als erfafscheiding. Door zijn snelle groei en grote bladeren heb je namelijk snel meer privacy in je tuin. Wanneer de laurier Rotundifolia niet gesnoeid wordt kan hij in het voorjaar witte bloemen krijgen. Dit is vaak niet het geval en komt maar zelden voor. De laurier Rotundifolia kan, wanneer hij erg veel gegroeid is, heel ver teruggesnoeid worden.

Een ander soort van de smalle laurier.

Een ander bekend en geliefd soort laurier is de Portugese laurier, deze is nog smaller als de gewone laurier. De Portugese laurier groeit een stuk langzamer dan de Rotundifolia. De Portugese laurier groeit per jaar ongeveer 15 tot 30 centimeter. Maar de Portugese laurier kan wel een stuk hoger worden dan de Rotundifolia.

De Portugese laurier heeft een luxueuzere uitstraling dan andere soorten laurierhagen. Dat komt doordat de Portugese laurier wat kleinere en donkerdere bladeren heeft met een wat subtielere glans.