Snelgroeiende heg

21 jun. 2019

Snelgroeiende hegEen haag groeit elk op zijn eigen tempo. Het ligt niet helemaal alleen aan het soort. Het ligt natuurlijk ook aan de temperatuur buiten en de hoeveelheid regen die er valt. Een snelgroeiende heg vraagt een andere verzorging dan een langzaam groeiende heg.

Een snelgroeiende heg moet om te beginnen al vaker gesnoeid worden. Anders word het een uit de kluiten gegroeide heg. De heg zal bij te weinig snoei zijn vorm verliezen.

Een populaire snelgroeiende heg is toch wel de thuja. Ook wel de conifeer genoemd. Wat ook vaak gebruikt word voor een snelgroeiende heg is de liguster. De liguster is een struik die snel uitgroeit tot een dichte haag. Hij geeft je snel privacy in je tuin. De liguster heeft een vriendelijke uitstraling met haar glanzende bladeren en hun prachtige bloei. Het enige nadeel van een ligusterhaag is dat hij niet wintergroen is.

De thuja daar in tegen is een wintergroene struik en die zijn ook wintervast. Hierom staan de coniferen ook bekend. Een conifeer kan heel hard groeien, namelijk wel twintig tot dertig centimeter per jaar. Bij de thuja die dus een uitstekende struik is voor een snelgroeiende heg is het ontzettend belangrijk dat de snoei bij gehouden word. Anders zal de haag na een paar jaar onwijs hoog en breed worden. Je kunt de thuja niet drastisch snoeien. Dit veroorzaakt namelijk lelijke gaten, die niet meer uitlopen. De thuja is ook zeker geschikt om in de schaduw te planten.

Verder zijn voor een snelgroeiende heg alle soorten coniferen geschikt maar ook de hedera is een prima struik om een snelgroeiende heg neer te zetten.

Ook al moet je een snelgroeiende heg vaker snoeien, dit hoeft geen belemmering te zijn om hier voor te kiezen. Het is belangrijk dat je een snelgroeiende heg twee keer per jaar snoeit. Dit doe je één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Per snelgroeiende heg is het verschillend hoe flink de snoeibeurt mag zijn. Niet elke struik kun je tot op het oude hout terug snoeien. Bij sommige kun je alleen de uitstekende takjes wegsnoeien.

Als deze snelgroeiende hagen zijn makkelijk en snel online te bestellen op onlinegroen.nl.

Online groen levert alleen A – kwaliteit struiken. Als onze struiken kunnen makkelijk en snel voor een vast laag tarief bij u thuis bezorgd worden.