Snelle haag

25 nov. 2019

Snelle haag. Elke haag groeit op zijn eigen tempo. Dit is allemaal verschillend. Ook is de periode wanneer ze groeien in het jaar verschillend. Er zijn vele factoren voor de groei. De groei word dan ook mede bepaald door de temperatuur en de hoeveelheid regen dat er valt.

Een haag die snel groeit heeft een andere verzorging nodig dan een haag die langzaam groeit. Een haag die snel groeit moet namelijk veel vaker gesnoeid worden. Anders zal het snel een verwilderde haag worden. En zal de vorm van de haag verloren gaan.

Als we de voorbeelden moeten noemen van snel groeiende hagen, komen we toch uit bij de Liguster en de laurier. Twee populaire soorten die snelle groei hebben.

De liguster is populair omdat hij al snel een dichte haag geeft. Vooral in nieuwbouw wijken is dat wat mensen willen. Een haag plant die snel groeit en ook uitgroeit tot een dichte haag. Zo creëer je snel privacy in je tuin. Ook geeft de liguster een vriendelijke uitstraling, dit komt vooral door haar prachtige glanzende bladeren. De liguster behoud over het algemeen zijn bladeren in de winter. Dit ligt wel een beetje aan de standplaats. Ook kan een strenge winter ervoor zorgen dat ze toch haar bladeren verliest.

Meer hagen.

Een gegarandeerde groenblijvende haag is de thuja. Ook dit is een snelle groeier. Het is dan ook een conifeer. Ze kunnen prima 20 tot 30 centimeter per jaar groeien. Hierdoor is het zeker van belang dat de snoei goed bij gehouden word. Anders worden het enorme struiken/hagen. En hou je geen ruimte over in je tuin. Een thuja kan je niet rigoureus snoeien. Dit zal er namelijk voor zorgen dat er lelijke plekken/gaten ontstaan. Ook maakt het de struik zwakker. Daarom is het beter twee keer per jaar even bij te snoeien. Deze struik is ook zeker geschikt voor in de schaduw, dit zal zijn groei ook niet benadelen.

Verder kun je bij snelle groeiers nog denken aan de conifeer in het algemeen of aan de hedera.

Ook al moet je snel groeiende hagen goed bij houden qua snoei, hoeft dit je echt net tegen te houden deze te planten. Het hoeft namelijk echt niet veel tijd, energie en moeite te kosten. Belangrijk is dat je twee keer per jaar de haag snoeit. Dit doe je één keer in het voorjaar, en één keer in het najaar. De snoei in het voorjaar is vooral om de haag mooi te houden in het groeiseizoen.

Snoeien van snelle hagen.

Zo moet je ook kijken naar wat voor snoei beurt je haag verdraagt. Niet elke haag kan een flinke snoeibeurt verdragen tot op het oude hout. Sommige hagen kun je alleen kleine en of uitstekende takjes wegsnoeien. Je kunt beter te weinig weg snoeien dan te veel. Teveel snoeien kan maanden kosten voordat de haag weer hersteld is.

Al deze snel groeiende hagen zijn te verkrijgen in onze webshop onlinegroen.nl.

Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken, dit tegen scherpe prijzen. Wij kunnen al onze producten tegen vaste en lage bezorgtarieven, bezorgen door heel Nederland en België.