Breedte haag

18 nov. 2019

Breedte haag.

Hoe breed een haag word is van meerdere factoren afhankelijk. Het maakt namelijk al verschil welke maat je koopt. Per soort verschilt dan de groeisnelheid.

Er zijn ontzettend veel soorten hagen. Voor een brede of smalle haag kun je kiezen. Dit kan je ook creëren. Door bijna niet of nauwelijks te snoeien zal je haag veel breder worden dan wanneer je de snoei perfect bij houdt.

Wil je al snel een brede haag hebben, dan kun je er voor kiezen om de struiken zigzag te planten. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen bij een beukenhaag. Een beukenhaag is van zichzelf vrij smal. Maar door een dubbele of zigzag te planten zal de haag sneller breder zijn en dichter. Voor een smallere haag plant je dan gewoon een enkele rij.

Soorten haag en hoogte.

De Portugese laurier is het smallere soort van alle lauriersoorten. Wil je dus voor een wat smallere haag gaan kies dan voor de Portugese laurier. Ondanks dat dit soort niet breed word, kan hij wel heel hoog worden.

Ook de laurier is vrij smal, met prachtig glanzende bladeren. Het is wel een snel groeiend soort. Dit betekend dat het wel nodig is om hem twee keer per jaar te snoeien. Ook kan deze laurier hoog worden, namelijk wel vier meter. Het mooie aan laurier is, dat ze het hele jaar door groen blijven.

De coniferen die mooi groen blijven en ook nog een geschikt zijn voor een smalle haag, is toch wel de Thjuja Martin. Ook in de winter blijft hij prachtig groen. Wel donkerder groen. Het is een compacte haag die smal groeit maar wel heel snel.

In de ene tuin is het fijn om een wat compactere haag te hebben. In de voortuin is het vaak fijner om een smalle haag te plaatsen, zo subtiel mogelijk. Voor tussen de buren en je eigen tuin kan het meestal prima een wat bredere haag zijn. Zo waarborg je ook meer je privacy. Een dichte en brede haag zal minder geluid etc. doorlaten dan een wat smallere haag.

Natuurlijk zitten er voordelen aan beide, een voordeel van een smallere haag is, dat je veel meer ruimte in je tuin overhoud. Welke haag er in je tuin komt te staan is dan ook zeker afhankelijk van je eigen smaak, maar ook zeker draait het om de wensen van jezelf.

Voor alle brede en smalle hagen kunt u terecht bij onlinegroen.nl.

Bezorgen van hagen.

Wij leveren alleen A-Kwaliteit struiken, dit tegen scherpe prijzen. Wij bezorgen alles tegen een vast en laag bezorgtarief.