Heesterhaag

24 sep. 2019

Heesterhaag Alle heesters zijn tuinplanten, ze verhouten allemaal en er zitten struiken tussen die prachtig kunnen bloeien. Een heester word vaak als haag gebruikt maar kan ook solitair in de tuin gebruikt worden. Er is een hele grote groep heesters, ze geven je tuin meer aanzicht. Meestal hebben ze maar weinig onderhoud nodig. Er zijn soorten die ervoor zorgen dat het een waar dierenpaleisje kan worden. Die soorten trekken namelijk heel veel insecten, vlinders of vogels naar je tuin.

Een bekende heester is de conifeer. Deze word ontzettend vaak gebruikt als haag. Een groot voordeel van de conifeer is, dat hij het hele jaar groen blijft. Een heesterhaag van de conifeer geeft jou dan ook het hele jaar privacy in je tuin. Ook geven coniferen een strakke haag. En zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Een ook veel voorkomende heesterhaag is de laurier. Ook een groenblijvende struik. Hij geeft jou ook het hele jaar privacy in je tuin. De bladeren van de laurier geven een luxe uitstraling. Een laurier kan dan ook bijna overal groeien. De laurier is dan ook een prima groei haag. Hij groeit prima in de hoogte maar ook in de breedte kan de laurier goed groeien. Daarom is wel verstandig om de snoei goed bij te houden. Dan alleen voorkom je verwildering.

Een bladbehoudende maar niet groenblijvende haag kan je creëren van de beuken. Ze behouden hun bladeren wel in de winter maar ze zijn verdord en bruin. Ze geven niet volledige doorkijk in de winter. In het voorjaar duwen de nieuwe knopjes de oude bladeren van de struik.

Het snoeien van Heesterhaag

Het snoeien van een heester haag is belangrijk, dit om de vorm en de haag gezond te houden. Alle heester groeien uitstekend in iedere normale tuingrond. Er zijn een paar soorten die liever alleen in zure grond groeien. Elke heester heeft zijn eigen voorkeuren qua standplaats, water en snoei.

Laurierkers

Taxushaag