Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Twee meter hoge haag kopen.

19 nov. 2021

Twee meter hoge haag. Er zijn heel veel verschillende soorten hagen. Zo zijn er hoge of lage hagen. Wanneer je graag snel privacy wilt creëren in je tuin kun je kiezen voor een hoge haag, bijvoorbeeld een twee meter hoge haag. Wanneer je hebt besloten dat je een hoge haag wilt sta je voor de volgende keuze. Wat voor haag wil ik nou eigenlijk? Je kunt kiezen tussen en wintergroene haag of juist een bladverliezende haag.

De laurierhaag als twee meter hoge haag kopen.

Een goede struik om een hoge haag mee te maken is de laurierstruik. Er zijn veel verschillende soorten laurierhaag. De bekendste is misschien wel de Rotundifolia. De laurier Rotundifolia is het ‘standaard’ soort laurier. Dit soort laurier is in allerlei soorten en hoogtes verkrijgbaar en dus ook in de hoge maten. Wanneer je gelijke hoge haag wilt creëren is de laurierhaag dus een ideale optie. Wanneer je liever wat geld wilt besparen kun je ook kiezen voor een lagere haagplant want de laurierhaag is een snelle groeier.

De coniferenhaag als hoge haag.

Ben je niet zo’n fan van de laurierhaag kun je ook kiezen voor een coniferenhaag. De coniferenhaag is ook als hoge haag verkrijgbaar, zelfs boven de twee meter. De conifeer heeft ook verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de conifeer Thuja Brabant. De Thuja Brabant is een snelle groeier en groeit wat wilder dan andere coniferen. Deze haagplant is ook een snelle groeier en in hoge maten verkrijgbaar.

De beukenhaag

Wil je wel een winterharde haag maar hoeft de haag niet groenblijvend te zijn? Dan is de beukenhaag een goede optie. De beukenhaag is verkrijgbaar in het groen en in het rood. In het voorjaar krijgt de beukenhaag nieuwe frisse bladeren. Deze blijven het hele jaar door aan de struik zitten, alleen verkleuren ze in het najaar. Deze bladeren worden dan bruin en verdorren. In het voorjaar maakt de beukenhaag weer nieuwe bladeren aan en vallen de oude verdorde bladeren van de haagplant af. De beuken haag is ook als twee meter hoge haag verkrijgbaar. Wil je liever een wat lagere haag? Dat is ook geen enkel probleem want de beukenhaag is in alle hoogtes verkrijgbaar.

Maar waarom een hoge haag kopen?

Je kunt denken maar waarom zou ik een twee meter hoge haag kopen? Je kunt toch ook een lagere haag kopen en wachten totdat de haag twee meter is? Wanneer je gelijk een hoge haag koopt heb je direct meer privacy. Je hoeft dan geen jaren te wachten totdat de geplante haag de gewenste hoogte heeft. Nog een voordeel aan direct een hoge haag kopen is dat de haagplanten wat ouder zijn en daardoor meer wortels hebben. Daardoor zijn het sterkere struiken en kunnen ze makkelijker aanslaan. De kleinere maten hebben namelijk nog meer nazorg nodig dan de hoge struiken. Natuurlijk hebben alle maten haag nazorg nodig. Zo hebben ze bij warm weer boven de 25 graden twee keer per dag water nodig. Wanneer het minder warm is en je hebt de haagplanten net geplant hebben ze aan één keer water per dag genoeg.